“Ik werd voorlichter omdat War Child mij raakte”

“In mijn voorlichtingen begin ik altijd met een introductiefilmpje van War Child. Bijna altijd moet hier wel iemand van huilen. Het feit dat ik voorlichter werd kwam doordat ik zelf geraakt werd door een filmpje van War Child. Ik realiseerde op dat moment hoe heftig het is.”

Dorien Witte is al drie jaar voorlichter van War Child. “Waarom? Omdat daar mijn hart ligt!” Ze zou voor geen goud willen overstappen naar een andere organisatie. War Child is ‘haar club’.

Destijds werkte ze bij T-Mobile. Zij zijn al jaren hoofdsponsor van War Child. Ze kreeg een film te zien over een project in Oeganda. “Ik werd zo geraakt door de film, door het werk van War Child. Meteen wist ik dat ik bij deze organisatie wilde werken! Mijn eerste vraag aan medewerkers van War Child was dan ook: ‘Wat kan ik doen?’”

Van grijze haren tot onbevangen kinderen

Als voorlichter doet ze eigenlijk van alles. Presentaties bij service clubs, cheques in ontvangst nemen bij bedrijven en lessen op basisscholen. “Van mannen met grijze haren tot jonge onbevangen kinderen,” lacht ze.

“Voorlichting geven aan kinderen spreekt me erg aan doordat ze op de basisschool helemaal op gaan in het verhaal. Ook reageren ze heel puur op onderwerpen als oorlog.” Aan kinderen laat ze ook de voorlichtingsfilms zien en regelmatig moeten kinderen er van huilen. “Je beseft gewoon hoe erg het is. Het gaat echt om de wezenlijke dingen.”

Benut jouw talent

“Ik vind het heel sterk van War Child dat ze uitgaat van het inzetten van ieders talent. Persoonlijk ben ik sterk voor grote groepen, dus doe dat dan ook graag. Terwijl sommigen liever een op een gesprekken voeren. Bij War Child kan dat ook! Voor iedereen is wel wat te verzinnen.”

“Wat ik soms lastig vind aan het bezoeken van bedrijven of service clubs is de commerciële kant. Zorgen dat er ook daadwerkelijk wat wordt overgemaakt.” Daarnaast is tijd haar grootste knelpunt. “Het liefst zou ik beide schouders eronder zetten en veel meer tijd besteden aan dit werk. Omdat ik dit vrijwillig doe naast mijn eigen onderneming, gaat dat helaas niet altijd op.”

“Ik merk dat mensen zich als voorlichter aanmelden als ze zich, net als ik geraakt en verbonden voelen met het werk van War Child. Als je War Child een warm hart toe draagt is het voor iedereen een aanrader!"

Word ook voorlichter

Stuur een mail naar vrijwilliger@warchild.nl voor meer informatie of om je direct aan te melden.

Dorien bij jou in de klas of op de club? Nodig haar of een van de andere voorlichters uit!