ICE-CHALLENGE 2015 - Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Ice-Challenge 2015.

Wat is de Ice-Challenge?

Op zaterdag 28 november zal War Child een poging doen een officieel Guinness Book record te breken door met minimaal 500 mensen, 1000 meter te lopen over ijs…op blote voeten! Dit alles onder leiding van Wim Hof alias de Iceman. Als grand finale zullen er aan het eind van de recordpoging 10 mensen in een ijsbad gaan zitten. 

Wat is het doel van deze actie?

Dit is een actie vóór en dóór de (oud) deelnemers aan de Kili-Challenge. Het doel is publiciteit genereren, deelnemers inspireren en zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen. De gehele opbrengst van deze recordpoging gaat naar de sponsoractie van de Kili-Challenge 2016 en komt daarmee ten goede aan de programma’s van War Child. 

Hoe komen jullie hier zo bij?

War Child organiseert dit jaar voor de tweede keer de Kili-Challenge. De meer dan 80 deelnemers aan de Kili-Challenge, beklimmen eind januari 2016 de Kilimanjaro voor War Child en grijpen dit aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de hulp aan oorlogskinderen. Het beklimmen van de Kilimanjaro gaat je niet in de koude kleren zitten, en daarom zal Wim Hof de deelnemers net als vorig jaar klaarstomen voor deze grootse prestatie. Op een manier die opvalt, namelijk door 1000 meter over het ijs te lopen op blote voeten. En iedereen mag meedoen!

Hoe, wat, waar en wanneer?

Wanneer: zaterdag 28 nov. 2015
Tijd: 16.30 - 19.00 uur
Waar: Flevonice
Strandgaperweg 20
8256 PZ Biddinghuizen (Dronten)
Voor wie: Iedereen vanaf 10 jaar
Deelname aan de Ice-Challenge geeft recht op gratis toegang tot Flevonice. Flevonice is tot 22.00 uur open, dus na de recordpoging kunnen mensen nog wat eten, borrelen en natuurlijk schaatsen.

Deelname

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen?

Je mag deelnemen vanaf 10 jaar. Voor inschrijvers in de leeftijd 10-15 jaar, moeten de ouders/verzorgers/voogden zich ook inschrijven om deel te nemen.

Hoe fit moet je zijn om deel te nemen?

War Child wil je erop wijzen dat deelname aan de Ice-Challenge een serieuze fysieke inspanning betekent. Geïnteresseerden met gezondheidsklachten of die twijfelen of zij een dergelijke inspanning kunnen doen, wordt afgeraden zich in te schrijven.

Is het gevaarlijk om blootsvoets over ijs te lopen?

Nee, het is niet gevaarlijk. Het enige dat je moet voorkomen is dat je lang stil gaat staan. Daar kan je blaren van krijgen. War Child zal er alles aan doen om de deelnemers in beweging te houden. Het is dan ook belangrijk dat je de aanwijzingen van de begeleiders goed opvolgt.

Is het moeilijk de kou te verdragen?

In het begin zal het flink koud zijn, maar al snel zullen je voeten gaan tintelen en zal je de kou nauwelijks meer voelen. Je zal dan eerder geneigd zijn om nog verder te lopen dan 1000 meter. De kans op blessures neemt dan toe en doorlopen is daarom ook niet toegestaan.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je kan alleen deelnemen aan de Ice-Challenge door je in te schrijven via www.warchild.nl/ice-challenge.

Kosten

Wat kost deelname?

Deelname aan de recordpoging “1.000 meter op blote voeten over ijs” kan in ruil voor een donatie van minimaal € 20,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meedoen en t/m 17 jaar betalen slechts € 10,- p.p. Deelname aan de “workshop met ijsbad” kan in ruil voor een donatie van minimaal € 195,-. Uiteraard staat het je vrij om meer te geven. Je donatie gaat voor 100% naar het werk van War Child.

Wat koop ik voor het inschrijfgeld?

Je inschrijfgeld is een donatie waarmee je het werk van War Child steunt. Verder krijg je hiervoor een leuke middag/ avond en mag je deelnemen aan de recordpoging. Na afloop krijg je een bewijs van deelname. Daarnaast ontvang je een kortingsbon van € 10,- te besteden bij sponsor Bever.

Betaling

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Ja kan (alleen) via de website met iDeal betalen. Contant betalen kan alleen bij inschrijving op de dag van de Ice-Challenge op locatie. Woon je in het buitenland en kan je daardoor niet met Ideal betalen? Stuur dan een mailtje naar challenge@warchild.nl, dan zorgen wij dat je ter plekke kan betalen (pin of cash).

Kan ik mijn betaling annuleren en geld terugkrijgen?

Je inschrijfgeld is een donatie aan War Child. Voor de “1.000 meter op blote voeten over ijs” kan je je donatie niet terug krijgen. Bij annulering van de “workshop met ijsbad” vanwege ziekte zullen we (indien gewenst) tot 5 dagen voor aanvang van het evenement je donatie retourneren. Daarna (dus bij minder dan 5 dagen voorafgaand aan het evenement) is het voor ons onmogelijk om een andere deelnemer te vinden en zullen we je donatie niet kunnen retourneren.

Startbewijs

Wanneer ontvang ik mijn startbewijs?

Na inschrijving en betaling ontvang je een automatische emailbevestiging. Dit is tevens je startbewijs. Het is belangrijk deze op de dag van de Ice-Challenge (28 november) mee te nemen en te tonen bij de inschrijfbalie in de hal van Flevonice.

Als ik mij ingeschreven heb, moet ik mij dan toch nog bij jullie melden op 28 november?

Ja. Voor de erkenning van de recordpoging is registratie erg belangrijk. Je kan je melden aan de War Child balie in de aankomsthal van Flevonice. Je zal hier een deelnamebandje met tijdregistratie chip ontvangen. Ook ontvang je een kortingsbon van sponsor Bever.

Ik heb geen emailbevestiging/ startbewijs ontvangen. Wat kan ik doen?

Neem contact met ons op via challenge@warchild.nl, dan controleren wij je (betaal)gegevens en sturen je een nieuwe emailbevestiging.

Overige vragen

Wat moet ik aan tijdens de blote voeten loop?

De recordpoging vind buiten plaats en het is eind november, dus trek iets warms aan. Tegelijkertijd is het een feestje, dus een originele, creatieve of opvallende uitdossing wordt enorm op prijs gesteld.

Hoe kan ik mij voorbereiden?

Op de blote voeten loop kan je je voorbereiden door voorafgaand op blote voeten buiten te lopen. Op het ijsbad kan je je voorbereiden door minimaal een week en het liefst twee weken vooraf, dagelijks 30 seconden koud af te douchen.

Wat gebeurt er als het evenement gecanceld wordt?

Indien het evenement door de organisator dan wel de locatiehouder wordt geannuleerd, zal War Child (indien gewenst) de inschrijfkosten terugstorten op het opgegeven rekeningnummer.

Is de locatie van het evenement toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers?

Het gebouw en terras van Flevonice is toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers. Het spreekt voor zich dat de ijsbaan niet geschikt is.

Waar kan ik terecht met vragen of voor meer informatie?

Check www.warchild.nl/ice-challenge. Is je vraag hiermee niet beantwoord, neem dan contact met ons op challenge@warchild.nl of 020-422 77 77.