Ice-Challenge

DE ONLINE INSCHRIJVING VOOR DE ICE-CHALLENGE IS GESLOTEN. Een deelnamebewijs is alleen nog op zaterdag 28/11 vanaf 14.00 uur te bemachtigen in de centrale hal van Flevonice.

1 recordpoging – 500 mensen – 1.000 meter – 2.000 oorlogskinderen

Begeef je voor één keer in je leven op glad ijs. Letterlijk. En vestig meteen een wereldrecord. Voor de Ice-Challenge zoekt War Child minimaal 500 super coole mensen die 1.000 meter over ijs durven lopen. Op blote voeten welteverstaan. 

Miljoenen oorlogskinderen wereldwijd leven op de vlucht en hebben familieleden verloren. Het leed van deze kinderen gaat je niet in de koude kleren zitten. Om geld op te halen voor hulp aan oorlogskinderen organiseert War Child de Ice-Challenge.

Voordat de Ice-Challenge begint, zal Wim "The Iceman" Hof jou klaarstomen zodat je goed beslagen ten ijs gaat. Als het lukt om met 500 mensen 1.000 meter over ijs te lopen, vestigen we een record voor het Guinness Book of Records. Én kan War Child 2.000 oorlogskinderen een maand lang helpen. 

Een ijskoud record

Het officiële record ijslopen op blote voeten staat op 361 mensen. Dat willen wij verbreken. Voordat je begint, krijg je een korte training en inspiratiesessie van Wim Hof. Hij leert je omgaan met kou door mentale weerstand te creëren.

Kosten

In ruil voor een donatie van minimaal € 20,- p.p kan een deelnameticket voor de Ice-Challenge van jou zijn. Ben je tussen 12 en 18 jaar, dan betaal je slechts € 10,- p.p. (kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis meedoen, geef dit wel even door via challenge@warchild.nl). Hiervoor krijg je een onwijs coole avond, een kortingsbon van € 10 van sponsor Bever en toegang tot Flevonice. Flevonice is tot 22.00 uur open, dus na afloop kan je blijven eten, borrelen en natuurlijk schaatsen. De opbrengst gaat voor 100% naar War Child.

Op weg naar het dak van Afrika

De Ice-Challenge is een actie in het kader van de Kili-Challenge. De deelnemers aan de Kili-Challenge beklimmen in januari de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Met beide acties dagen we mensen uit zich in te zetten voor oorlogskinderen. Op een manier die opvalt. Zodat War Child het leven van oorlogskinderen kan veranderen. Dat is hard nodig.

Door oplaaiende of aanhoudende conflicten groeien miljoenen kinderen op in een omgeving vol geweld of ze leven op de vlucht. Van Syrië tot Burundi en van Irak tot Congo. Ze hebben familieleden verloren en zijn geregeld slachtoffer van verwaarlozing, uitbuiting of misbruik.
Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

De Ice-Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door: