Houd een War Child week

Houd een War Child Week
Organiseer een complete actieweek geheel in het teken van War Child. Bent u jarig? Trakteer in ruil voor een donatie. Organiseer een borrel waarbij u in ruil voor een donatie een drankje krijgt. Verkoop oude kleren of spullen aan elkaar tijdens een in-house-marktplaats of organiseer een loterij. Zet een speciaal product of dienst de hele week ‘op de kaart’, waarmee men War Child kan steunen.

Statiegeld voor War Child
Zet een grote doos neer op kantoor waar men alle lege flessen in kan zetten. Kinderen van collega’s helpen ongetwijfeld graag mee. Lever de flessen in en bewaar de bonnetjes. Doneer het statiegeld aan War Child!

Workshops & Seminars voor relaties
Nodig een key speaker uit of organiseer een workshop, cursus of seminar voor relaties waarbij u het inschrijfgeld doneert aan War Child.

Switch ’n Sales!
Vindt u het leuk om eens iets anders te doen dan de dagelijkse werkzaamheden? Doe eens gek en wissel van werkzaamheden met uw collega’s! Dit kan variëren van de directeur die rondgaat met koffie en thee waarbij u één euro betaalt voor een lekker warm bakkie tot het bakken van een zelfgemaakte taart die u in de lunch verkoopt voor een euro.

  • Managers kunnen rondgaan met koffie of thee (goed voor het creëren van draagvlak)
  • Per afdeling iets verkopen
  • Iemand jarig? Verkoop uw traktatie
  • Toiletbezoek bezoeken voor een euro: ‘Peacen for War Child’
  • Te laat voor een vergadering? Doneer een euro aan War Child in het donatiebusje

Wanna battle? Jullie versus de rest
Ga de uitdaging aan! Haal zoveel mogelijk geld op voor War Child en daag daarbij andere afdelingen of vestigingen binnen de organisatie uit. Ga de strijd aan met uw collega’s door zelf zoveel mogelijk ludieke acties te bedenken waarmee u geld ophaalt. Plan een dag in waarmee u met uw “concurrenten” gaat bekijken wat de stand is en wie er het hardst op weg is om de battle te winnen!

  • Kappers die onderling strijden om de meeste knipbeurten waarvan (een bedrag) per knipbeurt wordt gedoneerd aan War Child
  • Welke vestiging verkoopt het meest van een bepaald product?

Kledinginzameling
De meeste mensen hebben thuis heel veel oude kleding die niet meer wordt gedragen. U kan één dag per jaar alle medewerkers vragen hun oude kleding mee te nemen naar kantoor of store. De kleding wordt dan geveild, KICI is bijvoorbeeld een organisatie die betaald per kilo, de opbrengst gaat naar War Child. U kan ook een kledingruil, markt of veiling houden. De opbrengst kan hierdoor veel hoger zijn. Het is ook mogelijk om dit idee uit te breiden naar een store-actie. De klant krijgt dan bijvoorbeeld voordeel van twintig procent of hoger op hun aankoop als ze oude kleiding inleveren. De kleding kan op die manier geld opleveren.

War Child evenement voor relaties
Een evenement, bijvoorbeeld een golftoernooi, is voor relaties heel geschikt om de samenwerking met War Child kenbaar te maken en tevens fondsen te werven. Veilingen tijdens gala’s en golftoernooien zijn een groot succes gebleken. We kunnen gezamenlijk een event ontwikkelen, of samen met een bureau, dat dicht bij de organisatie of het merk staat en het werk van War Child dichtbij haalt. Denk bijvoorbeeld aan een miniconcert, muziek speelt een belangrijke rol in onze hulpverlening.

Collectebak
Plaats in alle stores of vestigingen een collectebus. Zo kunt u het hele jaar door geld inzamelen voor War Child. Tel een keer per jaar, bijvoorbeeld rond kerst of een andere bijzondere gebeurtenis, de opbrengst en kom persoonlijk een cheque overhandigen op het hoofdkantoor van War Child.

Waar kan ik mijn actie aanmelden?
Meld uw actie aan op  www.warchild.nl/kom-in-actie. Het actieteam van War Child ondersteunt u met tips, tricks, voorlichting, promotiemateriaal en lespakketten.

Tips nodig? Mail naar actie@warchild.nl
Alle andere actievormen, evenementen tips en ideeën zijn natuurlijk van harte welkom!