Het verhaal van Cilia

Cilia (14) is geboren in Lobule, een klein dorp in het zuidoosten van Zuid-Soedan. Een paar jaar geleden zag ze met eigen ogen hoe een groep soldaten haar dorp aanviel.

Een traumatische ervaring die Cilia achter zich heeft kunnen laten dankzij de activiteiten van War Child. Ze kijkt liever vooruit dan terug in de tijd. “Ik doe mee aan de activiteiten om nieuwe dingen te leren en om aan mijn toekomst te werken”, vertelt Cilia. “Ik kan nu beter omgaan met anderen en ben niet meer bang voor jongens.”

Cilia uit Zuid-Soedan doet mee aan het programma van War Child

En wat als zij president van haar land zou zijn? “Dan zou ik hard werken om eenheid onder de mensen te krijgen en ze helpen om problemen als oorlog en honger tegen te gaan.” Het leven in Lobule is soms goed, maar te vaak nog slecht volgens Cilia. “Door de oorlog zijn er nog steeds veel problemen op het gebied van water, honger en hygiëne.”

Dromen van een toekomst

War Child wil kinderen zoals Cilia zo snel mogelijk helpen. In een crisissituatie kunnen kinderen in onze Safe Spaces op adem komen, hun nare ervaringen verwerken en gewoon weer even kind zijn. We helpen ze hun dagelijkse routine weer oppakken en vertrouwen te krijgen zodat ze kunnen dromen van een toekomst.