Het Nationaal Schoolontbijt kiest War Child als goed doel

Elfde editie landelijk ontbijtevenement heeft muziek als rode draad en start met ontbijtconcert

Amsterdam, 3 juni 2013 Het Nationaal Schoolontbijt heeft dit jaar War Child als goed doel gekozen. Het landelijke evenement laat heel Nederland zien hoe leuk en belangrijk een goed ontbijt is. Tussen 4 en 8 november gaan op ruim 2.500 basisscholen zo’n 500.000 kinderen samen ontbijten. Daarbij zal ook op speelse wijze aandacht zijn voor het werk van War Child.  

War Child helpt wereldwijd kinderen in oorlogsgebieden. In creatieve workshops leren ze omgaan met de gevolgen van geweld. Muziek speelt in deze programma’s een belangrijke rol. Muziek brengt mensen samen, geeft plezier en zorgt voor ontspanning en ontlading. De feestelijke opening van Het Nationaal Schoolontbijt staat dan ook in het teken van muziek.

Donatie
Het symbolische bedrag dat de scholen voor de ontbijtjes afdragen, maakt een donatie aan War Child mogelijk. Door de dag goed te beginnen met een gezamenlijk ontbijt geven kinderen in Nederland oorlogskinderen ver weg de kans een begin te maken met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. Een tweede goede doel dat een donatie ontvangt is Bake for Life, de stichting die bakkerijen bouwt in de derde wereld om kansarmen daar een beter bestaan te geven.

Ontbijtconcert
Traditiegetrouw vindt op de maandag in de week van Het Nationaal Schoolontbijt de officiële aftrap plaats. Dit jaar is die in de vorm van een ontbijtconcert, dat via een live stream op alle basisscholen te volgen is. Buiten de basisscholen bereikt Het Nationaal Schoolontbijt kinderen en hun ouders onder meer via een landelijke ontbijtkrant en acties op internet. De aandacht voor het belang van een goed ontbijt krijgt ook dit jaar de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

War Child
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst van oorlogskinderen. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt de organisatie kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 10 landen.