Herfstvakantietips

Eigenlijk houd ik het meest van de lente en zomer. Maar als de herfst langzaamaan begint, geef ik me maar gelijk over. Dan ga ik zoeken naar dingen die ik leuk vind aan dit jaargetijde. En dan bedoel ik niet de snotneuzen, drie keer op een dag nat regenen of wind tegen op de fiets :-)

Ik heb behoorlijk veel natuur om me heen en daarom zie ik heel goed de verschillen tussen de seizoenen. De bladeren aan de boom worden oranje, de kastanjes liggen op de grond, vogels vliegen in zwermen richting de zon en natuurlijk is het langer donker. Die veranderingen vind ik bijzonder. Kijk er maar eens naar bij jou in de buurt!

Naar Terschelling  

Vroeger ging ik regelmatig met mijn ouders in de herfstvakantie naar Terschelling. Dan gingen we een week lang fietsen door weer en wind. Daar heb ik hele goede herinneringen aan. Regenpak aan en dan JUIST de regen opzoeken. Dan wordt het ineens leuk! Vooral het kopje warme chocolademelk erna... Daar kun je dan extra van genieten ;-)

Wat doe jij in de herfstvakantie?

Het is alweer bijna herfstvakantie. Even lekker een week niet naar school. Weet jij al wat je gaat doen in die week? Misschien kun je wel een keer met wat vrienden of vriendinnen een actie voor War Child bedenken. Dat kan natuurlijk op heel veel manieren!

Vraag bijvoorbeeld of je (appel)taarten mag bakken en warme chocolademelk mag maken en nodig mensen uit de buurt uit in jullie eigen cafeetje. Dan hebben jullie een leuke dag (en zelf natuurlijk ook een lekker stukje appeltaart). Tegelijkertijd steun je kinderen die opgroeien in oorlog en jullie hulp goed kunnen gebruiken. Kijk op de actiepagina voor meer ideeën.

Groetjes, Jetske