Guus Meeuwis daagt YouTubers War Child uit - VIP-première schoolmusical War Child in Wolfheze

Amsterdam, 7 juli 2016, 14.45 uur Niemand minder dan Guus Meeuwis bracht vandaag een bijzonder bezoek aan de Prinses Beatrix School in het Gelderse Wolfheze. De achtstegroepers van de school waren de gelukkige winnaars van de VIP-première van de War Child schoolmusical. De Brabantse zanger kreeg na afloop van de musical een check overhandigd voor War Child van maar liefst 3154,30 euro. Om dit bedrag bijeen te krijgen, hadden de leerlingen onder andere cupcakes verkocht, lege flessen verzameld en een sponsorloop georganiseerd.

Guus: “Fantastisch dat deze kinderen zich inzetten voor andere kinderen in oorlogsgebieden. Zij trekken zich het lot van hun leeftijdsgenoten erg aan. In de uitvoering werd ontzettend goed gedanst en geacteerd. En ze hadden een prachtig decor. Ik heb erg genoten van het enthousiasme en plezier!”

 
Guus Meeuwis arriveerde samen met de verklede leerlingen per limousine op de rode loper bij de school. Samen met de bekende YouTubers Britt Scholte en Quinty Misiedjan woonde hij daarna de War Child schoolmusical De Koning te Rijk bij. De YouTubers zijn onderdeel van de onlangs opgerichte War Child Kidsclub, ook omdat het mediagedrag van jongeren snel verandert.
 
Met veel plezier was Guus drie jaar lang het gezicht van de schoolmusical. De YouTubers gaan vanaf nu aan de slag met de schoolmusical, met onder andere nieuwe media, film en video. Guus: “Jongeren gebruiken heel veel verschillende soorten media, dus wie kunnen dat nu beter oppakken dan deze enthousiaste en jonge YouTubers? Ik daag ze bij deze uit om met een spetterende moderne versie te komen volgend jaar!”
 
War Child kent twee schoolmusicals waarmee de organisatie leerlingen bewust wil maken van de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. De musicals zijn inmiddels al meer dan 2.500 keer opgevoerd. In De Koning te Rijk zijn twee nummers van Guus Meeuwis te horen.
 
War Child is momenteel in twaalf landen actief, waar de kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen te verwerken en weer leren kind te zijn. Wereldwijd leven ruim 250 miljoen kinderen in gebieden met gewapende conflicten. War Child biedt hen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Zo haalt War Child de oorlog uit een kind. Zodat ze weer kunnen spelen, dromen, lachen en groeien. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.