Gelijkwaardigheid

Vandaag op 'Zero Discrimination Day' staan wij stil bij de gelijke rechten van alle kinderen - overal ter wereld. In onze programma's bestrijden wij iedere vorm van discriminatie. Zo doen wij dit.

Gelijke rechten

Doof, blind, wit, zwart, moslim, christen, jongen of meisje: de rechten van ieder kind zijn hetzelfde, overal ter wereld. In onze programma's bestrijden wij dan ook iedere vorm van discriminatie. Bij de kinderen onderling, en in hun omgeving. Discriminatie is hatelijk, en haat staat in de weg van vrede. 

Onderlinge verschillen

Discriminatie en uitsluiting zorgen ook voor een onveilig gevoel. En zijn een bron voor conflicten. In de programma's besteedt War Child dan ook veel aandacht aan wederzijds respect. Tussen de kinderen zelf, maar ook in hun sociale omgeving. De familie, de school, het dorp. Ieder kind verdient het om zich in vrede te kunnen ontwikkelen. Ongeacht ras, geloof, leeftijd of geslacht. Via voorstellingen en andere creatieve activiteiten krijgen kinderen een stem in de gemeenschap en maakt War Child onderlinge verschillen bespreekbaar. War Child werkt op die manier aan de bescherming van kinderen.

Respect voor elkaar

Met methodes, zoals de I Deal programma’s, zorgt wij dat de kinderen zichzelf erkennen en onderling oog én respect krijgen voor elkaars verschillen. Spelenderwijs stellen ze zich aan elkaar voor, leren ze wat elkaars interesses zijn, welke achtergrond ze hebben en wat ze leuk vinden. Of niet leuk.

Onze missie