Flex-doneren

Misschien wil je niet vast zitten aan een machtiging maar wat meer controle hebben over je donaties. Om dit mogelijk te maken bieden we nu FLEX-doneren aan.

Hoe werkt het?

Je geeft een machtiging af om iedere maand een donatie af te laten schrijven van jouw rekeningnummer. Je krijgt echter altijd voordat dit bedrag afgeschreven wordt een herinnering en je kunt op dat moment zelf bepalen of je wilt doneren of die maand liever overslaat. Mocht je er voor kiezen om over te slaan, dan wordt er die maand geen donatie afgeschreven en vragen we je een maand later weer of je wilt doneren. Je hebt dus zelf helemaal de controle over jouw donaties.

Aanmelden
Aanmelden voor FLEX-doneren kan door een sms te sturen naar 3669 met de tekst ‘FLEX CHILD [BEDRAG]’ bijvoorbeeld 'FLEX CHILD 3' als je 3 euro wilt doneren. Bij bedrag kan ieder bedrag in hele euro's tot een maximum van €50,- ingevuld worden, dit kun je zelf bepalen. De donaties worden geïncasseerd via Microincasso.

Microincasso
Doneren via Microincasso werkt via een zogenaamd betaalwoord. Je stuurt in dit geval een sms met de tekst ‘FLEX CHILD [BEDRAG]’ naar 3669 om jouw donaties in gang te zetten. En dat is alles wat je hoeft te doen als je bij Microincasso bekend bent. De donatie is direct voltooid omdat Microincasso het bedrag automatisch incasseert. Heb je nog niet eerder met Microincasso betaald, dan moet je éénmalig jouw rekeningnummer sms’en om de donatie te bevestigen. Je ontvangt vervolgens van ons elke maand een sms'je met de aankondiging van de afschrijving van het maandbedrag. Doe je niets, dan schrijven wij het maandbedrag af van je bankrekening en ontvang je de volgende maand opnieuw een aankondiging via sms.

Overslaan
Je kunt ook besluiten de donatie een keer over te slaan. Dit kan je doen door binnen twee dagen 'FLEX CHILD OVERSLAAN’ te sms'en naar 3669. Je ontvangt een bevestiging via sms. Wij schrijven die maand dan geen geld af. De maand erna ontvang je opnieuw een aankondiging via sms.

Stoppen?
Wil je helemaal stoppen met doneren, dan kan je een sms sturen met de tekst 'FLEX CHILD STOP' naar 3669.

De SMS codes:

  • Aanmelden: Sms ‘FLEX CHILD [bedrag]’ naar 3669 
  • Overslaan: Sms ‘FLEX CHILD OVERSLAAN’ naar 3669 
  • Stoppen: Sms ‘FLEX CHILD STOP’ naar 3669 

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met War Child via 020-4227777 of flex@warchild.nl. Lees hier de voorwaarden van FLEX-doneren.