Kom naar de Humanitaire Top en praat mee over noodhulp

Hoe kunnen Nederlandse hulporganisaties bijdragen aan betere noodhulp op het moment dat er acuut hulp nodig is? Dertien Nederlandse hulporganisaties, waaronder War Child, willen een antwoord op die vraag. Daarom organiseren deze organisaties de Nederlandse Humanitaire Top, een voorloper op de World Humanitarian Summit. Kom ook, en praat mee hoe we noodhulp scherp kunnen houden. Dicht op het doel, zonder ruis.
12 februari 2015
Humanity House, Den Haag

Tijdens de Nederlandse Humanitaire Top gaan we samen in discussie. We kijken hoe we kunnen innoveren, hoe we kunnen vernieuwen in de humanitaire hulp wereldwijd. Het hulpsysteem barst uit zijn voegen, want op dit moment zijn er veel landen wereldwijd die hulp nodig hebben. Vaak is het moeilijk toegang te krijgen tot de mensen in nood. Hoe kunnen we dat probleem aanpakken? Het beleid kan scherper, zodat we nog beter voorbereid zijn op de toekomst. Bovendien kan de overgang van noodhulp naar ontwikkeling effectiever. Daarvoor zijn innovaties nodig, maar ook aanpassingen in hoe het geld besteed wordt. En een heleboel mensen bij elkaar, want samen kom je tot veel meer ideeën dan alleen. 

Programma
De hele dag staat in het teken van een groot aantal sprekers, verschillende workshops en side events, vijf thema-werkgroepen en speeches. Lilianne Ploumen, onze Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, komt speechen en daarnaast zijn er andere sprekers als Maite Vermeulen, Boris van der Ham, John Holmes en Naema Tahir. Mensen met kennis uit het veld komen aan het woord. Ook is er gedurende de hele dag een markt over innovaties in de humanitaire hulp. 

De dag wordt afgesloten in het Paard van Troje, waar de slotdiscussie plaatsvindt. Deze verklaring wordt meegenomen naar de World Humanitarian Summit.

War Child tijdens de top
In samenwerking met Save the Children en Healthnet organiseert War Child de themadiscussie ‘van noodhulp naar ontwikkeling’. Uitgangspunt hierbij is het discussiestuk 'How to avoid Lost Generations'. Mark van Ommeren van World Health Organization en oud-minister Jan Pronk praten over het verbeteren van hulp bij de overgang van een noodsituatie naar ontwikkeling.

Op de innovatiemarkt laten de hulporganisaties hun innovatieprojecten zien. War Child presenteert E-Learning Soedan, een innovatief onderwijsproject waarbij kinderen in Soedan rekenles krijgen op een tablet.

Kom ook!
Kom ook en bepaal mede de toekomst van noodhulp. Je kunt je inschrijven op de website van Humanity House

Stay informed
Het programma van de Nederlandse Humanitaire Top is nog in de maak. Wil je op de hoogte blijven? Mail dan naar humtop@humanityhouse.org. Het definitieve programma wordt dan naar je gemaild. 

War Child één van de initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de Nederlandse Humanitaire Top zijn CARE Nederland, Cordaid, Healthnet TPO, Humanity House, ICCO/Kerk in Actie, NCDO, het Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Universiteit Groningen, War Child en ZOA

In aanloop naar de Top vindt verdere discussie plaats op het crisisplatform van OneWorld, met ook achtergrondinformatie over de verschillende crises wereldwijd.