Foto expositie Hope for a generation

Van 24 november tot 28 februari is de foto expositie Hope for a generation van fotograaf Daniel Maissain te zien in Haarlem. Hij reisde naar Oeganda om een reportage te maken over vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.
24 november 2014 tot 28 februari 2015
Haarlem

Fotograaf Daniel Maissain wilde de reportage maken maar het gevoelige onderwerp was moeilijk vast te leggen op beeld. “Het werken in deze landen maakt je nederig. Het besef dat eigenlijk niemand zo zou moeten leven komt keihard binnen. Het enige wat ik kan doen is observeren, registreren en delen wat ik heb vastgelegd.”

Move Forward
Daniel bezocht onder andere het War Child project Move Forward. In Oeganda werken veel jonge vrouwen als prostituee. Omdat ze geen alternatief zien, of omdat ze gedwongen zijn. War Child ondersteunt deze vrouwen met het Move Forward programma. We richten ons op het versterken van zelfvertrouwen en informeren de vrouwen over gevaar, hygiëne en rechten.

Hope for a generation
In de expositie worden verschillende verhalen verteld van vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. De expositie is te zien in foto galerie De Gang in Haarlem. Bekijk de website voor meer informatie.