Film en discussie over Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap

Kinderen die midden in de nacht uit bed worden gehaald en gearresteerd. Weggevoerd van familie en huis en geen idee waar ze terecht komen. Het gebeurt steeds vaker in bezet Palestijns gebied.
29 mei 2012
De Balie, Amsterdam

De kinderen die worden opgepakt en soms weken in eenzame opsluiting zitten komen niet ongeschonden uit de gevangenissen. De gevangeniservaringen hebben een grote impact op hun leven: woede- en paniekaanvallen, paranoia en zelfmoordneigingen worden gemeld als effecten. Ook als ze allang weer vrij zijn.

War Child voert in bezet Palestijns gebied en internationaal actie om een eind te maken aan deze praktijk. We ondersteunen ook Madaa, een lokale organisatie, die kinderen helpt deze ervaring te verwerken. Door creatieve activiteiten en psychosociale hulp leren ze langzaam de moeilijke herinnering een plek te geven. Sahar Baidoun komt namens Madaa naar Nederland om over haar ervaringen met kinderen in Oost Jerusalem te spreken.

Vastgebonden, Geblinddoekt en Veroordeeld.
Om voor het oppakken en opsluiten van deze kinderen aandacht te vragen vindt er in De Balie in Amsterdam de discussie: Vastgebonden, Geblinddoekt en Veroordeeld plaats met de volgende gasten:

  • Harry van Bommel, buitenlandwoordvoerder van de Socialistische Partij in de Tweede Kamer.
  • Gerard Horton, mensenrechtenadvocaat van de Palestijnse tak van Defence for Children International.
  • Sahar Baidoun, coördinator psychosociale activiteiten voor vrouwen en kinderen bij het Madaa Centrum in Silwan (Oost Jeruzalem).

Interessante gasten over een belangrijk onderwerp. De avond begint om 20.00.
Voor meer informatie en toegangskaarten bekijk de website van De Balie.