Expositie Kinderen die de wereld hebben veranderd

Vanaf november 2014 reist de expositie Kinderen die de wereld hebben veranderd langs bibliotheken door heel Nederland. In de expositie worden de verhalen van 22 kinderen verteld die aandacht vroegen voor onrecht en meehielpen aan de oplossing.
21 september 2015 tot 31 december 2015

De expositie is onderdeel van de Ik verander mee campagne die mogelijk gemaakt wordt door de ASN Bank. Met de campagne wordt aandacht gevraagd voor kinderen van wie de rechten niet worden nageleefd. Want hoewel we de 25e verjaardag van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties vieren, moet er voor duizenden kinderen nog veel worden veranderd.

Kinderen die de wereld hebben veranderd
In de expositie wordt onder andere het verhaal van Malala Yousafzai verteld. Zij strijdt voor het recht op onderwijs. En Ishmael Beah die op zijn 11e kindsoldaat werd in Sierra Leone. Hij is nu 33 en zet zich in voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. In totaal zijn de verhalen van 22 kinderen te lezen. 

De verhalen zijn tot december 2015 te zien in bibliotheken door heel Nederland. Kijk hier voor het expositieschema. 

 


Word Friend en ontvang gratis eBook

De verhalen en foto’s zijn ook gebundeld in het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’. Steun het werk van War Child en ontvang gratis de eBook versie van het boek.