Airborne Wandeltocht

De Airborne Wandeltocht is 's-werelds grootste eendaagse wandelevenement. Ook War Child is aanwezig!
03 september 2016
Oosterbeek

Duizenden mensen lopen mee aan de bijzondere Airborne Wandeltocht. Het is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 en vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. Dit jaar vieren ze de 70e Jubileum Editie!

 

 

Herdenkingstocht

De Airborne Wandeltocht kent vier afstanden, te weten de 10, 15, 25 en 40 kilometer (40 km voor individuele wandelaars) en leidt door een gedeelte van de Veluwezoom met rustieke bossen van de gemeente Renkum en een prachtig uitzicht over de Rijn. Aan de Airborne Wandeltocht nemen jaarlijks veel wandelaars deel uit binnen- en buitenland, zowel individueel als in groepsverband.

De routes op de vier afstanden leiden je langs markante plaatsen, zoals:

  • het voormalig hoofdkwartier “Hotel Hartenstein”, thans het “Airborne Museum”, van waaruit Major-General R.E. Urquhart, CB, DSO, commandant van de 1e Airborne Divisie de ongelijke strijd leidde. Het museum is dagelijks geopend; op de wandeldag vanaf 12.00 uur.
  • de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek, waar ongeveer 1.750 Britse en Poolse militairen hun laatste rustplaats kregen (hier wordt u verzocht stilte in acht te nemen).
  • de uitgestrekte bossen van de “Bilderberg”, waar een hevige strijd werd geleverd.
  • de landingsterreinen in Wolfheze, Heelsum en Renkum, waar de Airborne-soldaten werden gedropt.
  • de “Oude Kerk”, dat tijdens de terugtocht als verzamelplaats diende. Deze“Oude Kerk” is op de dag van de Airborne Wandeltocht geopend van 14.00 tot 17.00 uur

Meld je aan

Wij zijn ook aanwezig zijn om ons werk onder de aandacht te brengen. Loop je mee? Voor 8 euro kun je meedoen. Meld je direct aan of lees meer over de tocht