Even voorstellen

Yasmeen (19) is een van de jeugdcoaches in het Jeugdhelden project van War Child en Right To Play. Komende tijd deelt ze met jou wat ze meemaakt als jeugdcoach. Dit is haar eerste blog. Even voorstellen.

Hoi! Ik ben Yasmeen en woon in Al Jiftlik, een dorp met ongeveer 5,500 inwoners in de Jordaanvallei. Onze familie bestaat uit mijn moeder en vader, vijf meisjes, twee jongens en ik. Ik hou van lezen, muziek, sporten, wandelen, reizen, en nieuwe culturen leren kennen. Verder werk ik hard om uit te blinken in mijn studie. Ik wil graag adviseur worden zodat ik mensen kan helpen die dat nodig hebben.

Ik doe mee aan het project Jeugdhelden om meer te leren over kinderen en hoe je op een positieve manier met hen kan omgaan. Dankzij het I DEAL trainingsprogramma heb ik belangrijke nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld hoe je kinderen helpt om meer te leren over zichzelf en hoe ze hun mening kunnen uiten. Ik heb ook geleerd dat kinderen net zo veel rechten hebben als ieder ander in de gemeenschap. Kinderen van vandaag  zijn de toekomstige generatie. Zij zullen bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap.

Het Jeugdhelden project is belangrijk omdat er in ons dorp geen mogelijkheden zijn voor kinderen om te spelen en zich te ontwikkelen. Al Jiftlik is geïsoleerd en onbekend, en veel ouders hebben financiële problemen waardoor de behoeften van hun kinderen niet worden vervuld. Kinderen in Al Jiftlik hebben geen speelgoed, parken of speelplaatsen. Het enige dat ze kunnen doen na school is terugkeren naar de boerderij van hun ouders en huiswerk maken. Zo ziet het dagelijks leven van de kinderen in dit gebied eruit.

Ik denk dat Jeugdhelden de kinderen zal helpen om hun energie kwijt te kunnen, zichzelf te uiten, meer over zichzelf te leren, nieuwe vaardigheden en mogelijkheden te ontdekken en bovenal plezier te hebben. En daar help ik aan mee.

Yasmeen