Evaluatie van War Child programma’s in DRC

War Child voert regelmatig evaluatieonderzoeken uit om de effectiviteit en relevantie van onze programma’s te meten. Het rapport ‘Elimu Kwanza! Een betere toekomst voor de kinderen van DRC’ rapport beoordeelt de onderwijsprogramma’s van War Child in de Democratische Republiek Congo. Hierin komt duidelijk naar voren hoe belangrijk onderwijs is voor kinderen die in conflictgebieden opgroeien.

Achtentwintig miljoen kinderen in door conflict getroffen gebieden kunnen momenteel niet naar school. Alleen al in Congo wonen zeven miljoen kinderen die niet naar school kunnen gaan, als gevolg van conflicten en instabiliteit.

War Child vindt het belangrijk om kinderen in staat te stellen om voor onderwijs te kiezen. Momenteel pakken wij de vraag naar onderwijs aan in drie gebieden van Zuid-Kivu, oost DRC, met een project dat gesteund wordt door het Children of Peace fonds van de Europese Unie. Dankzij dit project kregen kinderen in conflictgebieden inhaalonderwijs zodat ze zo snel mogelijk konden instromen in het gewone basisonderwijs. 

Beoordeling van onze programma’s

Het evaluatie rapport onderzoekt onze onderwijsprogramma’s in Zuid-Kivu. Op basis van onder andere interviews, focusgroepen, academische onderzoeken is dit  rapport tot stand gekomen. Te zien is dat er duidelijke vooruitgang is geboekt qua leermiddelen en verbeterde betrokkenheid van de leerlingen. Dit levert een aanzienlijke bijdrage in het ondersteunen van gemeenschappen die in conflict leven, en benadrukken hoe belangrijk het is dat er onderwijs wordt aangeboden in noodsituaties.

Leer meer over ons werk in DRC – download het evaluatierapport.

Fotos: War Child, Kadir van Lohuizen