Floris vertelt!

Floris (11) heeft vorig jaar mee geschaatst met de Elfstedentocht4kids van War Child. Wij waren heel benieuwd hoe het nu met hem gaat, of hij nog steeds zo enthousiast is over het helpen van kinderen in oorlogsgebieden en uiteraard of hij dit jaar weer mee gaat doen aan onze Elfstedentocht4kids!

Hoe kwam je vorig jaar op het idee om mee te doen aan de 11stedentocht4kids?
Ik vind schaatsen zelf heel leuk, en ik vond het nog leuker dat ik er kinderen mee kon helpen. 

Dat heb je heel mooi gezegd! Deed je met een groepje mee, of alleen?
Ik ben in mijn eentje gaan schaatsen. Ik ga best vaak met mijn moeder schaatsen in Biddinghuizen. En met de 11stedentocht4kids is zij ook gezellig met mij mee gegaan om mij aan te moedigen. 

Hoe vond je het om mee te doen aan de 11stedentocht4kids van War Child?
Ja, heel leuk. Daarom ga ik dit jaar weer meedoen met een vriendinnetje van mij.

Super leuk dat je nog een keer gaat meedoen!
Wat vond je het aller leukste aan de 11stedentocht4kids?
Ik vond het vooral leuk dat mijn oom ook aanwezig was. Hij riep van alles om met een speaker, en heeft mij ook aangemoedigd. Ook vond ik het leuk dat ik deze dag mijn persoonlijke record heb verbroken. Normaal schaatste ik 3 of 4 rondjes en dan was ik vet moe, maar vorig jaar met de Elfstedentocht heb ik wel negen rondjes gedaan!

Wauw wat veel! Dan was je zeker wel heel moe daarna. Hoe heb je eigenlijk sponsoren gevonden?
Oh, ik ben langs de deuren gegaan. Ik woon in een klein dorp waarin iedereen elkaar kent, en mensen vonden het super goed dat ik ging schaatsen om de oorlogskinderen te helpen. Ik heb uiteindelijk wel 250 euro opgehaald!

Was je tevreden met het bedrag dat je hebt opgehaald?
Ja! Ik had het meeste opgehaald van iedereen! Britt heeft mij daarom ook nog geïnterviewd. Dat was wel heel spannend. Dit jaar wil ik nog meer ophalen, wel 300 euro! Ik ga dit jaar gewoon nog eerder beginnen, zodat ik genoeg tijd heb voor andere leuke acties.

Heb je nog tips voor de deelnemers van dit jaar? Voor de schaatstocht zelf of bijvoorbeeld voor het vinden van sponsoren? Want jij bent natuurlijk nu de expert!
Nee niet echt, alleen dat aanbellen vet goed werkt. En verder nog je familie vragen. Trainen is ook wel belangrijk. Ik ga vanaf 1 december beginnen, want vanaf dan is onze schaatsbaan gelukkig weer open!