Een vredig en veilig nieuw jaar!

War Child wenst iedereen een vreedzaam en veilig nieuw jaar. Afgelopen jaar hebben we dankzij uw steun honderdduizenden oorlogskinderen kunnen helpen. 

War Child in 2014
Afgelopen zomer was het goed mis in Gaza. Als gevolg van de oorlog hebben 370.000 kinderen dringend psychosociale hulp nodig. War Child startte direct met een psychosociaal noodhulpprogramma.                                         
                                                                                                               
De oorlog in Syrië bleef voortduren. In 20 Safe Spaces kon War Child 80.000 kinderen helpen. Maar dit is nog lang niet genoeg. Naar schatting worstelen een half miljoen kinderen met de gevolgen van het geweld. Ook zij hebben onze hulp hard nodig.

Begin 2014 laaide het geweld in Zuid-Soedan weer op. We waren zelfs gedwongen om ons werk tijdelijk stil te leggen. Inmiddels heeft het team in Zuid-Soedan de draad weer opgepakt, en bereiken we steeds meer kinderen met onze psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

In Oost-Congo breidden we de hulp voor seksueel misbruikte meisjes en jonge vrouwen uit. Samen met het Panzi ziekenhuis vingen we slachtoffers van seksueel geweld op en hielpen hen herstellen en weer terugkeren in hun gemeenschap.

In de loop van het jaar publiceren we ons jaarverslag. Hierin gaan we uitgebreider in op onze resultaten.

Een nieuw jaar
In 2015 blijven we ons inzetten voor een veilige toekomst voor oorlogskinderen. We gaan dichter bij het conflict werken zodat we kinderen direct kunnen helpen. We richten ons op veiligheid, onderwijs en psychosociale hulp zodat we zoveel mogelijk kinderen weer kind kunnen laten zijn. Zodat ze opgroeien tot evenwichtige volwassenen en later op een vreedzame manier conflicten kunnen oplossen.

We bedanken u voor uw hulp in 2014 en hopen dat u ons blijft steunen en vertrouwen in 2015. Samen bieden we oorlogskinderen wereldwijd de kracht van vriendschap in een tijd dat ze alleen maar vijanden kennen.

Samen halen we de oorlog uit een kind. Ook in 2015.