Dreiging humanitaire ramp voor Gazastrook

Amsterdam, 19 november 2012 - 38 hulporganisaties, waaronder War Child, waarschuwen voor een humanitaire ramp in de Gazastrook als de militaire confrontaties niet stoppen. De hulporganisaties dringen er bij wereldleiders op aan snel actie te ondernemen om een wapenstilstand af te dwingen en zo levens van burgers en infrastructuur te beschermen. En te voorkomen dat een langdurige militaire confrontatie weer een wijdverbreide humanitaire ramp in Gaza veroorzaakt.

Camille Lemouchoux, landendirecteur van War Child in Jeruzalem: "War Child veroordeelt de escalatie van het geweld in Gaza en de enorme impact op burgers, met name kinderen. Door de continue luchtaanvallen in dichtbevolkte gebieden is de veiligheid en het welzijn van kinderen in de afgelopen vijf dagen ernstig in gevaar gebracht. War Child doet een beroep op de internationale gemeenschap om de beëindiging te eisen van alle vijandelijkheden en respect voor de mensenrechten en het internationaal humanitair recht."

AIDA, The Association of International Development Agencies is een coalitie van meer dan 80 hulp- en ontwikkelingsorganisaties werkzaam in bezet Palestijns gebied.  

Volledige Engelstalige persverklaring

Voor meer informatie over War Child kunt u contact opnemen met Mieke Wouters,
persvoorlichting War Child, 06-4813 9766