“Ik werd voorlichter omdat War Child mij raakte”

“In mijn voorlichtingen begin ik altijd met een introductiefilmpje van War Child. Bijna altijd moet hier wel iemand van huilen. Keer op keer realiseer ik mij hoe heftig het leven voor kinderen in oorlog is.”

'Mijn eerste vraag was: "Wat kan ik doen?"'

Dorien Witte is al drie jaar voorlichter van War Child. “Waarom? Omdat daar mijn hart ligt!” Ze zou voor geen goud willen overstappen naar een andere organisatie. War Child is ‘haar club’.

Bij het bedrijf waar zij destijds werkte kreeg ze een film te zien over één van onze projecten in Oeganda. “Ik werd zo geraakt door de film, door het werk van War Child. Meteen wist ik dat ik bij deze organisatie wilde werken! Mijn eerste vraag aan medewerkers van War Child was dan ook: ‘Wat kan ik doen?’”

Van grijze haren tot onbevangen kinderen

Als voorlichter doet Dorien van alles. Presentaties bij service clubs, cheques in ontvangst nemen bij bedrijven en lessen geven op basisscholen. “Van mannen met grijze haren tot jonge onbevangen kinderen,” lacht ze.

“Voorlichting geven aan kinderen vind ik fantastisch. De kinderen gaan helemaal op in het verhaal dat ik vertel. Ze heel puur op onderwerpen als oorlog.”

Benut jouw talent

“Ik vind het heel sterk van War Child dat ze uitgaat van het inzetten van ieders talent. Persoonlijk ben ik sterk voor grote groepen, dus doe dat dan ook graag. Terwijl sommigen liever één op één gesprekken voeren. Bij War Child kan dat ook! Voor iedereen is wel wat te verzinnen.”

“Wat ik soms lastig vind aan het bezoeken van bedrijven of service clubs is de commerciële kant. Zorgen dat er ook daadwerkelijk wat wordt overgemaakt.” Daarnaast is tijd haar grootste knelpunt. “Het liefst zou ik beide schouders eronder zetten en veel meer tijd besteden aan dit werk. Omdat ik dit vrijwillig doe naast mijn eigen onderneming, gaat dat helaas niet altijd op.”

“Ik merk dat mensen zich als voorlichter aanmelden als ze zich, net als ik geraakt en verbonden voelen met het werk van War Child. Als je War Child een warm hart toe draagt is het voor iedereen een aanrader!"