9 oktober Doe Maar voor War Child; speciale uitvoering van het nummer He, He

Amsterdam, 5 oktober 2012 –  Doe Maar speelt op dinsdag 9 oktober tijdens hun unieke concert voor War Child in Paradiso een speciale versie van He, He. Ernst Jansz schreef een treffende tekst, waarin de gevolgen van oorlog centraal staan. Het Doe Maar voor War Child concert is volledig uitverkocht. Met de opbrengst kan War Child 2700 oorlogskinderen helpen.

Miljoenen kinderen zijn slachtoffer van oorlog. In Syrië en DR Congo bijvoorbeeld. Zij groeien op met angst en geweld. Muziek is belangrijk in het werk van War Child. Want door muziek leven oorlogskinderen weer op. Ze komen los, maken plezier en krijgen weer zelfvertrouwen. Kinderen die eerst tegenover elkaar stonden, komen door muziek weer samen. En dat is nodig.

Waarom Doe Maar zich inzet voor War Child?

Ernst Jansz: “Een organisatie die zich het lot aantrekt van kinderen die het slachtoffer zijn van oorlog verdient ieders steun. Hoe eerder er hulp geboden wordt bij de verwerking van alle verschrikkingen, hoe eerder de echo die, daar weet ik zelf alles van, nog generaties naklinkt, zal wegsterven. Het zou mooi zijn als er, wat dat betreft, op deze planeet eindelijk iets van vrede aanbreekt."

Over War Child

War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.

Voor meer informatie over Doe Maar kunt u contact opnemen met Junior van der Stel van
Mojo Concerts,  J.van.der.Stel@mojo.nl
Voor meer informatie over War Child kunt u contact opnemen met Mieke Wouters, persvoorlichting
War Child, 06- 4813 9766