Oorlog is nog dagelijkse realiteit voor heel veel kinderen

Vandaag, op 4 mei, herdenken we de doden die gesneuveld zijn tijdens de oorlog. Het is Nationale Dodenherdenkingsdag, en om 20.00 uur zijn we in het hele land 2 minuten stil.
04 mei 2015

We denken daarbij aan slachtoffers die zijn overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook aan alle omgekomenen die sinds de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld, waar dan ook.

Oorlogskinderen van toen en nu                             
      

De oorlog in Nederland is gelukkig al zeventig jaar voorbij. Helaas worstelen nog steeds veel ouderen met onverwerkte ervaringen uit de verschrikkelijke oorlog van ’40-’45. En deze verhalen zijn helaas geen verleden tijd, want ook op dit moment zijn er overal ter wereld oorlogen aan de gang. War Child vindt het belangrijk om stil te staan bij de slachtoffers van toen, en komt in actie voor de oorlogskinderen van nu. Zodat zij straks in een vredige wereld opgroeien, vrij van angst, vrij om te zijn wie ze willen zijn.

Zorg dat dit verhaal niet zijn verhaal wordt
Vorig jaar heeft War Child een campagne opgezet, waarin oorlogskinderen van vroeger vertellen over hun vreselijke ervaringen. Deze campagne is in april dit jaar nog in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze ADCN Lampen Awards. Helaas zijn deze verhalen voor kinderen overal ter wereld nog dagelijkse realiteit. Wij willen dat dit stopt. Help je mee, om samen met ons de oorlog uit een kind te halen? Doneer dan nu.