"Ik wil deze kinderen beschermen tegen dingen die ik zelf heb meegemaakt"

Ascención werkt als Caretaker bij War Child in Colombia. Zo beschermt zij kinderen tegen nare dingen die zij in haar jeugd heeft ervaren.
Met het project Con Paz Aprendemos Más (Met Vrede Leren We Meer) zet War Child zich in Colombia in voor kwetsbare kinderen en jongeren. Edwin is één van hen. War Child-Caretaker Argelia: "Wij zijn meer dan 'verzorger' voor deze kinderen: wij zijn een belangrijk onderdeel in hun leven. En dit zien we terug in de liefde de kinderen ons geven."
 


Net zoals de andere Caretakers werkt Argelia hard om een vertrouwensband te creëren met de studenten in ons programma. Aangezien een groot deel van deze kinderen al op jonge leeftijd nare dingen heeft meegemaakt, is dit lang niet altijd gemakkelijk. De Caretakers vormen een belangrijk onderdeel in de interventie 'Met Vrede Leren We Meer'. 

"Mijn taak is om de kinderen te beschermen"

In sommige gevallen hebben de Caretakers zelf traumatische dingen meegemaakt in hun jeugd. Ascención (zie foto hieronder) is hier een voorbeeld van. "Het geeft mij voldoening om kinderen te kunnen beschermen tegen nare dingen die ik zelf in mijn jeugd heb ervaren. Ik ben er om de kinderen te beschermen, begeleiden en te voorkomen dat iemand hen kwaaddoet." Zo probeert War Child de vicieuze cirkel van geweld en pijn te doorbreken.


Vond je dit interessant? Lees dan:

Alles over ons werk in Colombia
- "Echte vrede in Colombia bereiken we zó"
Van teruggetrokken jongen tot populaire radiohost bij War Child
Verhalen van vijf jongeren uit Bogotá
Hoe kinderen in Colombia worden gebruikt als moordmachines

 

 

Tekst: Leoni Fohr & Jasec Moreno
Beeld: War Child Colombia

----------------------------------------

'Con Paz Aprendemos Más' wordt gefinancierd door de Canadese overheid die het consortium van Mercy Corps en War Child samen met haar nationale partners heeft ontwikkelt: Corporación Infancia & Desarrollo en Corporación Opción Legal. Dit consortium is actief in acht gemeenten in Chocó en zeven gemeenten van Putumayo.