De War Child-sponsorloop

Rennen en tegelijkertijd kinderen in oorlog helpen? Dat kan! Organiseer met jouw klas of school een eigen War Child-sponsorloop.
Sponsorloop

Organiseer je eigen War Child Sponsorloop

Rennen voor kinderen in oorlog

Over de hele wereld leven er miljoenen kinderen in oorlog. Kinderen zoals voormalig kindsoldaat Filip uit Oeganda. In 2006 nam hij deel aan onze programma's in Oeganda. Nu, dertien jaar later, rent hij dagelijks om zijn hoofd leeg te maken. Zo probeert hij zijn nare ervaringen achter zich te laten. Door jezelf in het zweet te rennen, kun jij kinderen als Filip helpen. Kom in actie: organiseer met jouw klas of school een sponsorloop voor War Child. Sportschoenen aan en gaan!

Maak een parcours om de school heen en ren zoveel mogelijk rondjes. Zo maak je ook nog eens kans op een te gek sport- en spelpakket!

War Child sponsorlooppakket

Met het War Child-sponsorlooppakket ga je vliegend van start. In het pakket vind je o.a. een stappenplan, sponsor- en stempelkaart voor leerlingen en promotieposter. Download het sponsorlooppakket.

Sponsorlop.jpg

Rennen voor kinderen in oorlog. Hoeveel rondjes ren jij?

Weet waarvoor je rent

Als je voor ons gaat rennen, is het natuurlijk goed om te weten waar je het precies voor doet. Vraag daarom een voorlichter aan, gebruik onze speciale lespakketten of houd jouw spreekbeurt/werkstuk over ons werk.

Sport als ontspanning

Met de opbrengst van jouw sponsorloop maken we veilige plekken waar kinderen in oorlog kunnen sporten, spelen en leren. Onze activiteiten helpen de kinderen hun angst vergeten, en op de veilige plekken kunnen ze onderwijs volgen en nieuwe vrienden maken. Zo helpen we kinderen de touwtjes in handen nemen.

“Bij ons kunnen kinderen aan sport doen, waardoor ze zich kunnen ontspannen. Iets dat ik eerst niet kon. Kinderen komen op voor hun rechten. Net als ik. Ik kan nu sporten, ik kan rennen. Dankzij War Child heb ik mijn leven teruggevonden."
Filip, ex-kindsoldaat uit Oeganda

Ren voor kinderen in oorlog en maak kans op een sport- en spelpakket ter waarde van €500.