De kinderen in mijn dorp

Hanan (17) is een van de jeugdcoaches in het Jeugdhelden project. Ze begeleidt en organiseert sport- en spelactiviteiten voor kinderen in bezet Palestijns gebied. Hoe dat gaat? Lees het in haar eerste blog.

Ik besloot om mee te doen aan de training voor het project Jeugdhelden omdat er erg weinig kansen zijn voor jonge mensen in mijn dorp. Ik zag het als een kans om vaardigheden te leren die belangrijk zijn voor mijn leven. Ik wil me zelf ontwikkelen, en ook de kinderen in mijn dorp helpen.

In de training leerde ik dat het belangrijk is om naar kinderen te luisteren en geen onderscheid te maken. Door het werken met kinderen is mijn zelfvertrouwen gestegen. Ik zal de vaardigheden die ik heb geleerd niet alleen in het project toepassen, maar ook in mijn alledaagse leven .

Toen ik begon met het organiseren van I DEAL activiteiten voor kinderen van 10 tot 12 jaar oud, voelde ik me erg verantwoordelijk voor de groep. Ik wilde dat de sessies en activiteiten goed zouden verlopen. Tegelijkertijd was ik blij omdat ik met de activiteiten en spelletjes die ik organiseerde een lach kon toveren op de gezichten van de kinderen. Ik was blij met de reactie van de kinderen op de activiteiten die ik met hen deed. Ze waren gelukkig, meegaand en interactief.

Creatieve activiteiten, sporten en het doen van spelletjes zijn belangrijk en essentieel voor kinderen. Het helpt kinderen om vaardigheden te ontwikkelen. Maar ook bij het loslaten van stress en het verwerken van negatieve emoties op een positieve manier. Ik hoop dat deze training een positief effect heeft op de activiteiten maar ook op het dagelijkse leven van de kinderen uit mijn dorp.

Hanan