Dankzij Nationale Postcode Loterij kan War Child 112.500 kinderen helpen

Amsterdam, 13 februari 2013 – In 2013 kan War Child met de jaarlijkse toekenning van de Nationale Postcode Loterij maar liefst 112.500 kinderen helpen. De Nationale Postcode Loterij maakte de structurele bijdrage bekend tijdens het Goed Geld Gala woensdagavond in het Concertgebouw in Amsterdam.

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. De organisatie helpt deze kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. War Child zorgt ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëert een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dat gebeurt wereldwijd. Van Colombia tot Afghanistan.

Nationale Postcode Loterij
Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala kondigt de Nationale Postcode Loterij aan welk bedrag de goede doelen tegemoet kunnen zien en welke extra projecten gehonoreerd worden. De bijdragen zijn mogelijk dankzij de 2,5 miljoen Nederlanders die maandelijks meespelen met de loterij. De helft van ieder lot gaat naar goede doelen.
War Child ontvangt sinds 2000 een structurele bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Met de toekenning kan de organisatie elk jaar nog meer kinderen en jongeren in (voormalige-) conflictgebieden bereiken.

Over War Child
War Child is een onafhankelijke hulporganisatie. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt de organisatie kinderen hun
 oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child
doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 10 landen.