War Child kan 8.317 extra kinderen helpen

De tv-avond Friends for War Child was een groot succes, heel Nederland stemde af op NPO 1 en liet zien dat ze om oorlogskinderen geven.


Amsterdam, 10 juni 2015, 23.20 uur - Nederland steunt War Child massaal: dankzij Friends for War Child kunnen er maar liefst 8.317 extra kinderen geholpen worden. War Child is ontzettend blij met de enorme steun van het Nederlandse publiek voor kinderen die momenteel in oorlog opgroeien. De structurele steun die de kinderen dankzij onze nieuwe Friends ontvangen, is hard nodig voor een perspectief op een betere toekomst. 

War Child is momenteel in elf landen actief, waar de kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Wereldwijd leven ruim 230 miljoen kinderen in gebieden met gewapende conflicten.
Het programma Friends for War Child was vanavond te zien op de NPO1 bij de EO. Op 20 en 23 juni wordt Friends for War Child herhaald op respectievelijk NPO1 en NPO2. De productie was in handen van I Care Producties.

War Child-ambassadeur Marco Borsato: “Dit is echt ongelooflijk. We zijn allemaal erg geraakt door de grote aantallen Nederlanders die met ons oorlogskinderen willen helpen.”
“Samen halen we zo de oorlog uit een kind. Want hoe sneller een kind leert omgaan met zijn oorlogservaringen, hoe groter de kans is op een goede toekomst”, vertelt presentatrice Tooske Ragas (EO).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

De meegestuurde persfoto is rechtenvrij te gebruiken.

Voor meer informatie:

War Child Peter Schouten peter.schouten@warchild.nl 06 48 13 97 66