Het dagboek van de Kili Explorers

Het Kili Explorer avontuur is voorbij. Er is €250.000 opgehaald door de 50 helden van Microsoft die in september de Kilimanjaro beklommen. Teamleden Jitske, Nancy en Luc deden verslag.

 

Dag 1: op naar Tanzania!

Luc: Nu in het busje. Hoe passen er 24 personen in een buske van 16. Hier lukt het ze wel...
Jitske: Heb in mijn dromen vannacht al 10x die berg bewandeld en nu gaan we echt! Heerlijk! Dank iedereen voor jullie steun vooraf! X!
Nancy: Vol spanning voor morgen. We gaan ervoor. Kili here we come!!!

Dag 2: de start 

Luc: De Diamox (medicijn dat hoogteziekte moet voorkomen) begon zijn bijwerkingen te laten merken. Eén van de bijwerkingen is namelijk dat je vaak en veel moet plassen. Dus al gauw na plaspauze 1, volgde plaspauze 2, plaspauze 3 én 4. Al snel werden we in twee groepen verdeeld. De 'boven groep' en de 'beneden groep'.

Nancy verblijdt iedereen met een aantal 'Wist je dat(jes)':
Wist je dat: Er al iemand over zijn nek is gegaan?
Wist je dat: Er al 2 vrouwen bij de reisleiding slapen?
Wist je dat: Luc een sixpack heeft en Danny dit aan ons verteld heeft?

 

Dag 3: Alfamannetjes

Luc: De 'boven groep' is inmiddels gebombardeerd tot 'Alfamannetjes'. Deze Alfamannetjes lopen ongelofelijk snel, terwijl wij het allemaal wat rustiger aandoen. Ik begin op 3720 meter hoogte wel wat te merken aan mijn lichaam. Mijn hartslag gaat omhoog, ik voel een druk op mijn ogen en ik heb een lichte hoofdpijn. Dat zijn allemaal symptomen van de vermindering van zuurstof, en mijn hart moet daarom dus harder pompen.

Dag 4: rustdag

Nancy:  Vandaag gewandeld naar 4150 meter naar de Zebra Rock. Was erg mooi, maar een pittige klim en een pittige afdaling.
Jitske: We hebben vandaag een rustdag bij de Horombo Hutten op 3700 meter.
Luc: Vannacht in boxer snel een plasje gedaan. Dat was een slecht idee de hele nacht had ik het koud.

Dag 5: een zware klim

Luc: En het ontbijt was weer mijn overheerlijke havermout pap. Die ik nog steeds niet lust, ook niet met heel veel suiker en heel veel honing! Ik verafschuw die pap! Het is heel erg apart om wel de kracht te hebben in je benen maar niet in je lichaam om verder te gaan.

Dag 6: op de top

Luc: We hebben het gehaald. Om 6:30 op de top van Afrika. Kapot ben ik. Maar het beeld van de zonsopkomst boven de Kili is er een om nooit meer te vergeten.
Nancy: Ik heb het gehaald! Het was een unieke ervaring en nu ben ik DOODOP.
Jitske: 2 woorden … onmenselijk zwaar! Maar ook ongelofelijk mooi. Het was echt een ervaring om nooit te vergeten, maar ik ga het nooit meer doen!

Dag 7: berg op berg af

Luc: We zijn klaar, na 6 uur lopen weer terug bij de gate. We zitten in het busje met 24 mensen. Langzaam stijgt de temperatuur, de geur is ondragelijk. Het is een mix van zweet, bier, muffe kleding, voeten en andere niet te beschrijven luchtjes.
Jitske: De afdaling was misschien nog wel zwaarder dan omhoog, en dan met name voor al die stijve spieren. Maar wat was het ongelooflijk mooi en wat was dit het allemaal waard. 

Dag 8: safari

Nancy: In de jeep op weg naar Ngorongoro krater. Vier uurtjes rijden en daarna: safari!!!!

Dag 9: laatste dag
De laatste dag van de Kili Explorer. Na een lunch bij Lake Manyara gaan alle deelnemers weer huiswaarts. Wat een prachtige afsluiting...  

Dag 10: thuis

Nancy: Thuis na de Kili. Gedoucht, ontbeten, nu met de dikke pootjes omhoog!

Meer Kili Explorer

Ben je benieuwd naar een uitgebreid verslag?
Lees dan hier de reportages van de Kili helden of ga naar www.kiliexplorer.nl.
Deze bijzondere actie kun je nog tot eind september steunen. Doe hier jouw bijdrage

Geïnspireerd geraakt? Kom dan ook in actie voor oorlogskinderen!