Nieuws

Can’t Wait to Learn is operationeel in Soedan sinds 2011. Sindsdien kreeg het project internationale erkenning. Voor de behaalde resultaten, het gedegen onderzoek en de ambitieuze doelstellingen. In 2014 werd dit project benoemd tot een van de vijf belangrijkste “Innovatie in Onderwijs” projecten wereldwijd.

Can’t Wait to Learn krijgt steeds meer zichtbaarheid en erkenning binnen het vakgebied voor onderwijs in conflictgebieden. Dit project werd en wordt gepresenteerd op belangrijke conferenties in de sector zoals de World Humanitarian Summit 2016, eLearning Africa, World Education Forum 2015, de Oslo Summit, UKFIET, het Oxford Humanitarian Innovation Project en de UNICEF London Active Talks.

Ook is er veel aandacht voor Can’t Wait to Learn in zowel de Nederlandse pers als in internationale media.

In september 2016 is Can’t Wait To Learn door UNHCR, UNICEF en DFID (het Engelse Department for International Development) gekozen als 1 van de 3 projecten in de Humanitarian Education Accelerator. Dat betekent dat Can’t Wait to Learn van 2016 tot en met 2018 steun krijgt van UNHCR, UNICEF en DFID, bij het uitbreiden en opschalen van het innovatieve onderwijsprogramma, zowel in Soedan als voor Syrische vluchtelingenkinderen in het Midden-Oosten.

Eerder werd e-Learning Soedan, waarmee Can’t Wait to Learn startte, al gekozen tot een van de meest veelbelovende onderwijsinnovatieprojecten wereldwijd, door UNICEF en het Center for Education Innovations in Washington. Dit zijn projecten waarvan UNICEF gelooft dat ze:

-          de potentie hebben om groter te groeien en transformatief zijn

-          gelijke kansen bieden en toegang tot onderwijs voor elk kind, jongens en meisjes

-          onderwijssystemen sterker maken

-          en goede leerresultaten geven, op een kindvriendelijke manier.

Sindsdien heeft UNICEF International aandacht besteed aan e-Learning Soedan en Can’t Wait to Learn op belangrijke conferenties in de sector, zoals het World Education Forum (mei 2015) en de Oslo Summit for Education in Development (juli 2015).