Foto's + Video

Can’t Wait to Learn begon met het project e-Learning Soedan. In dit land zien meer dan twee miljoen kinderen nooit een leraar. Door de oorlog, omdat de school te ver weg ligt, of omdat een school er simpelweg niet is. Dankzij e-Learning Soedan krijgen kinderen de kans om toch te leren. Op een leuke en effectieve manier: door educatieve spellen te spelen op tabletcomputers.

Een video over Can’t Wait to Learn, nu en in de toekomst. Gemaakt in 2016, met beelden van UNICEF Internationaal (uit Soedan) en War Child Holland (andere beelden).

Een video gemaakt door onze projectpartner UNICEF tijdens het grootschalige onderzoek naar deze lesmethode in 2014 - 2015.

Een video, gemaakt in de allereerste testfase van dit project, in 2012 - 2013.


Screenshot van een spel. Soedanese kindertekeningen vormden de basis voor de ontwikkeling van de games en de software.


Kinderen in Soedan leren rekenen via tabletcomputers, in dorpen zonder scholen of leraren.


De tabletcomputers worden opgeladen met zonnepanelen.


Kinderen leren spelenderwijs tellen en rekenen. Kinderen openen binnen de spelomgeving bijvoorbeeld een winkeltje. Of helpen een kind met een hut bouwen, of geiten hoeden, of om verpleegster of leraar te worden. Kinderen leren dus ook direct hoe ze hun rekenkennis in de praktijk kunnen benutten.


Jongens en meisjes, van zeven tot negen jaar, deden mee. Uit onderzoek blijkt, dat kinderen bijzonder goed leren rekenen via het spelen van deze computergames.


Gemeenschappen en dorpen zijn enthousiast over dit project en worden er actief bij betrokken. Ouders hielpen bijvoorbeeld met het bouwen van de lesruimte.

We hebben ontdekt dat deze innovatieve methode werkt. Lees hier meer over.