Eerlijk leren

Executive director Gerben van Lent van ETS Global gelooft in de kracht van maatschappelijk betrokken ondernemen. “Wij zetten ons in voor het creëren van substantiële en blijvende verandering in de samenleving.”

50.000.000
Business Friend ETS Global is een dochteronderneming van ETS, een non-profitorganisatie. Wereldwijd bevordert zij kwaliteit en gelijke kansen in het onderwijs. Dit wordt gedaan door het wetenschappelijk ontwikkelen van examens en toetsen, zoals de toetsen voor Engels, de TOEFL ® test en de TOEIC ® test. “Wij scoren meer dan 50 miljoen toetsen per jaar. Dit doen wij in meer dan 180 landen, op 9000 locaties over de hele wereld.“ 
   
 
Gevaarlijk 
ETS Global weet wat het is om te werken in conflictgebieden. “We hebben zelf ook te maken gehad met oorlogsgeweld. In het Midden Oosten werden onze testprogramma’s stop gezet vanwege de veiligheid. Verscheidene medewerkers zijn getuige geweest van bomaanslagen.” 

Pennen
“ETS Global heeft een sociale verantwoordelijkheid. Betrokkenheid bij en inzet voor het onderwijs van kinderen is van vitaal belang voor de economische en sociale groei van een land. Dit heeft ons geïnspireerd om War Child te steunen. ETS Global heeft ook een eigen Pens for Success project, waarbij medewerkers en partners kleine onderwijsprojecten identificeren die tekort hebben aan de meest elementaire onderwijsmiddelen en waarbij dan schrijfgerei geleverd wordt.

Ontwikkeling
Deze sociale activiteiten dragen bij aan de duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen wereldwijd. “Dit is natuurlijk extra belangrijk waar kinderen worden getroffen door gewapende conflicten.” 

Blijvend
Na een aantal losse sociale projecten ging ETS Global in 2011 op zoek naar een partner voor structurele ontwikkelingshulp. Dankzij Gerbens persoonlijke link met ons werk en de slogan Samen halen we de oorlog uit een kind koos ETS Global voor War Child. “Wij zijn trots en voelen ons gelijktijdig nederig. Samen met onze klanten, medewerkers en partners komt onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook via de samenwerking met War Child tot leven.” 

Aanrader
“Ik adviseer andere Business Friends om binnen de organisatie de betrokkenheid met War Child te communiceren; maak het zichtbaar, zodat mensen zien dat hun organisatie echte commitment toont bij het werk van War Child en het niet gaat om zomaar een anonieme bijdrage.”

Babbelen? 
Uw bedrijf in de volgende Babbelen met een Business Friend? Deel, net als Gerben van Lent, uw verhaal en inspireer een groeiend netwerk van Business Friends. Stuur een e-mail naar: emma.wille@warchild.nl met als onderwerp Babbelen met een Business Friend.