Bouwen aan de toekomst

Ernst Suur is programma directeur in Oeganda. Hij heeft de leiding over Building Skills, Changing Futures (BSCF). Als Business Friend steunt u dit project met uw bijdrage.

BSCF begint nu aan zijn voorlaatste jaar. Meer dan 300 jongeren volgden dit jaar al een beroepsopleiding. Maar ze leren niet alleen een vak.

“Het zijn geen jongeren die zomaar naar school kunnen. Daarvoor hebben ze teveel meegemaakt,” vertelt Ernst. “Ze krijgen dus eerst een psychosociale training waarin ze leren om gaan met hun emoties en meer zelfvertrouwen krijgen. We helpen ze eerst open te staan voor het leren, dan komt de vakopleiding.”

Een frisse wind
Het programma is dit jaar uitgebreid met twee nieuwe beroepsopleidingen. De jongeren kunnen nu ook een las- of horecaopleiding volgen.

Tevens werkt het project vanaf dit jaar nog intensiever samen met potentiële werkgevers. Zij bieden een stageplaats aan de jongeren die klaar zijn met hun opleiding.

Ernst: “De bedrijven zijn enthousiast om met deze jongeren te werken. Ze krijgen gemotiveerde en goed opgeleide jongeren aan het werk en dit wordt gewaardeerd. Er komt zo een frisse wind door het bedrijf.” Ook is het voor de jongeren een goede kans om meer te leren. En hopelijk kunnen ze na de stage blijven werken in het bedrijf.

Begeleiding
BSCF leert de werkgevers hoe ze de jongeren het beste kunnen begeleiden. Ernst: “We leren de werkgevers hoe ze de jongeren op een positieve manier moeten coachen, ze ervaringen laten op doen en verantwoordelijkheden geven.”

Het project blijft de jongeren ook na het afronden van hun opleiding stimuleren. “De jongeren die zelf een bedrijf starten, helpen we aan hun start up materiaal en eventueel gereedschap. En we blijven contact houden in de maanden nadat ze klaar zijn met de vakopleiding,” vertelt Ernst.


Trots
De deelnemers zijn enthousiast over het programma. En niet alleen zij, maar ook hun ouders en de omgeving. Ernst weet waarom. “Families zijn erg afhankelijk van elkaar. Als één iemand een baan heeft, kan hij daarmee anderen helpen.”

Met het salaris van hun baan kunnen ze bijvoorbeeld hun broertjes of zusjes naar school sturen. “Ze zijn heel trots op hun werk en dat ze voor anderen kunnen zorgen. Ze tellen weer mee in de gemeenschap en leveren daar een positieve bijdrage aan.”

Ervaringen delen
De teamgeest is groot onder de deelnemers. “Het is leuk om te zien dat diegenen die al klaar zijn met de opleiding, langskomen bij de nieuwe leerlingen. Zij maken hen enthousiast door te vertellen over hun ervaringen na de opleiding. Dat motiveert enorm. Van een leeftijdsgenoot neem je natuurlijk sneller aan dat zo’n opleiding goed voor je is.”

De werkloosheid in Oeganda is nog steeds erg hoog. Jongeren grijpen elke kans aan om aan een baan te komen. Er zijn daarom ook meer aanmeldingen voor het project dan er plekken zijn.

Uw steun blijft dan ook belangrijk. Samen kunnen we zoveel mogelijk jongeren helpen aan een nieuwe toekomst.

Heeft u vragen over het programma? Stel deze dan direct aan Ernst. Stuur een email naar ernst.suur@warchild.nl of tweet naar @ernstsuur