Bestel je chocoladeletters bij Jip

De chocladeletters van Jip zijn er weer! Met deze letters geniet je van heerlijke chocolade én steun je War Child. Jip verkoopt ze sinds 2007 en van elke verkochte letter gaat €1 naar War Child.

De letters komen in de smaken wit, melk en puur en zijn UTZ gecertificeerd. Jip verkoopt dit jaar ook extra grote letters van 200 gram.

Jip Maathuis
Jip begon de actie in 2007 op negenjarige leeftijd. In zeven jaar tijd heeft War Child dankzij de opbrengsten van de actie al 16.650 oorlogskinderen kunnen helpen. Jip Maathuis: “Ik vind het hartstikke mooi dat ik hieraan kan bijdragen. Het is elk jaar weer leuk om aan de actie te beginnen.”

Vanaf het begin werkt Jip onder het motto "voor jongeren, door jongeren". Hij krijgt dit jaar dan ook hulp van studenten van de Nyenrode New Business School. Twaalf eerstejaars studenten proberen zoveel mogelijk chocoladeletters te verkopen door bedrijven te benaderen en acties op te zetten. Jip: “Ze zijn erg gemotiveerd. Met deze actie kunnen ze zowel het goede doel helpen én zichzelf als ondernemer ontwikkelen.”

Zuid-Soedan
Jip steunt met zijn actie dit jaar een War Child project in Zuid-Soedan. Kinderen en jongeren kunnen hier terecht in Safe Spaces. Dit zijn veilige plekken waar de kinderen kunnen spelen en even niet aan de oorlog hoeven te denken. De kinderen doen mee aan creatieve activiteiten en krijgen les. In life-skills activiteiten leren ze vertrouwensrelaties op te bouwen en hun oorlogservaringen een plek te geven.

“Ik ben blij dat ik dit project kan steunen," zegt Jip. "Ik ben zelf net begonnen aan mijn opleiding en weet hoe belangrijk school is. Met de actie kunnen we ervoor zorgen dat ook kinderen in Zuid-Soedan les krijgen.”

De chocoladeletteractie
Je kunt de letters bestellen via de website van Jip. Bij aankoop van een letter gaat €1 naar War Child en steun je het project in Zuid-Soedan.

Jip: “Ik hoop dat veel mensen ervoor kiezen om de letters te bestellen. Je steunt een belangrijk project en geniet van een lekkere chocoladeletter. Mijn ouders, broertjes en ik vieren op 5 december Sinterklaas met een (h)eerlijke letter van jipsgoededoelen.nl!”