Bernard Uyttendaele nieuwe directeur War Child

Amsterdam, 5 juni 2012 – Bernard Uyttendaele is per 1 juni benoemd tot nieuwe directeur van War Child Holland. Hij was al jaren nauw betrokken bij War Child. Uyttendaele is initiator van het War Child Business Ambassadors Network, een netwerk dat War Child in staat stelt om een strikte lagekostenbeleid te kunnen hanteren en een groot deel van de activiteiten gesponsord uit te voeren.

Eind jaren tachtig begon Uyttendaele zijn carrière bij Otis Liften waar hij in enkele jaren opklom tot CFO en adjunct-directeur Nederland. In 2001 stapte hij over naar telecombedrijf Orange, waar hij tot de verkoop van Orange aan T-Mobile in de Board of Directors zat. Vanaf 2007 was Uyttendaele directeur van zijn eigen bedrijf, Azure.

Als gepassioneerde vriend van War Child zette Uyttendaele zich in voor een breed netwerk in het bedrijfsleven. Hij stond aan de wieg van het War Child Business Ambassadors Network. Dat netwerk stelt War Child onder meer in staat een lage kosten beleid te hanteren, door een groot deel van de activiteiten gesponsord uit te voeren. Zo kan War Child zo veel mogelijk geld aan de missie besteden: hulp aan kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden.

Bernard Uyttendaele is zeer gemotiveerd om voor War Child aan de slag te gaan: “Het werk van War Child volg ik al jaren van dichtbij. Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. War Child geeft de kinderen die toch getroffen worden door oorlog een nieuwe kans. Op die manier werken we aan duurzame vrede. Daar wil ik mij met alle medewerkers van War Child, alle vrijwilligers, donateurs en sponsors ten volle voor inzetten.”

Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Toezicht van War Child: “We zijn ervan overtuigd dat we met Bernard de perfecte directeur hebben gevonden om War Child naar een nog sterkere toekomst te leiden. Zijn brede managementervaring gekoppeld aan zijn passie voor het immens belangrijke werk dat War Child voor oorlogskinderen doet, staat daarvoor garant.”

Uyttendaele volgt Mark Vogt op als directeur. Naast Uyttendaele is Froukje Zwaga, huidig Hoofd Programma’s, benoemd als adjunct-directeur van War Child.

Over War Child

War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Caroline van der Veeken, persvoorlichter van War Child, tel 06-4510 8074