Gekke Bekken trekken

War Child en Right To Play laten kinderen veilig spelen en sporten in het project 'Jeugdhelden'. Dat is leuk en belangrijk, maar niet voor alle kinderen mogelijk. Bijvoorbeeld in oorlogsgebieden. Om jou te laten ervaren wat we doen om kinderen weer veilig te laten spelen en hun ervaringen te verwerken, loopt de campagne 'Gekke bekken trekken'. Heb jij al een gekke bek getrokken? De jeugdcoaches die we trainen wel! Leer meer over de gekke bekken campagne, het Jeugdhelden project en de deelnemers.

 

Jeugdhelden
In het project 'Jeugdhelden' zorgen War Child en Right To Play dat ook kinderen in bezet Palestijns gebied veilig kunnen spelen. Door speelplaatsen op te knappen, lokale jeugdcoaches op te leiden en activiteiten te organiseren met sport, spel en psychosociale activiteiten. Zo krijgen deze kinderen de tijd en ruimte voor ontspanning, maken ze vriendjes en kunnen ze gewoon weer even kind zijn. 
Meer over het project

Gekke bekken trekken in het echt
Nederlandse en Palestijnse kinderen trokken in april gekke bekken naar elkaar. Via een live-internetverbinding in een speciale photobooth lieten ze hun blije, boze, verbaasde en verdrietige gezichten aan elkaar zien.

Deelnemers 
Sanaa (12) en Ayman (14) hebben geen makkelijke jeugd. Sinds kort doen ze mee aan het project Jeugdhelden. Dit heeft hen geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en nieuwe vrienden te maken.  

Het verhaal van Sanaa
Het verhaal van Ayman

Jeugdcoaches 
Yasmeen (19) en Hanan (17, links op de foto) zijn jeugdcoaches in bezet Palestijns gebied. Door mee te werken aan het project Jeugdhelden investeren ze niet alleen in Palestijnse kinderen, maar ook in zichzelf. Via een blog houden ze jullie op de hoogte. 

Ga naar de blogs van de jeugdcoaches

Heb jij al een gekke bek getrokken? 
Ga snel naar de website en laat je blije, verbaasde, verdrietige en boze blik zien! Deel deze via social media en laat hiermee zien dat je spelen en sporten leuk en belangrijk vindt. 

Van 9 t/m 27 oktober kun je in EYE in Amsterdam de interactieve Gekke Bekken-fotomuur komen bewonderen. Hierop zijn gekke bekken van Nederlandse en Palestijnse kinderen te zien. En er gebeurt iets spannends als je ter plekke een gekke bek trekt! Na EYE reist de muur door naar het Museum of the Image in Breda.

Met dank aan de Nationale Postcode Loterij
Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij is het project 'Jeugdhelden' van start gegaan en kunnen we hiervoor aandacht vragen via de 'Gekke bekken trekken' campagne.