Band Zomaer bij VIP-première War Child schoolmusical in Fleringen

Bart, Robin en Thomas, ofwel de populaire band Zomaer, brengen woensdag 1 juli een bijzonder bezoek aan basisschool Heilig Hart in het Twentse Fleringen.

Amsterdam, 24 juni 2015, 15:30 uur

(persuitnodiging)

Bart, Robin en Thomas, ofwel de populaire band Zomaer, brengen woensdag 1 juli een bijzonder bezoek aan basisschool Heilig Hart in het Twentse Fleringen. De achtstegroepers van de school in Fleringen zijn namelijk de gelukkige winnaars van één van de twee VIP-premières van de War Child schoolmusicals. Zomaer zal de uitvoering van de War Child schoolmusical ‘De Koning te Rijk’ bijwonen en samen met de verklede leerlingen arriveren per limousine. Aansluitend nemen de jongens van Zomaer namens War Child een cheque van de school in ontvangst.

In 2010 zijn War Child en Albert Verlinde Entertainment gestart om een schoolmusical te ontwikkelen met als doel scholen een kwalitatief musicalpakket aan te bieden met een educatief en inspirerend thema. De musicals maken leerlingen bewust van de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. De schoolmusicals Voor Kids gaat de Zon op en De Koning te Rijk zijn inmiddels al 2.500 keer opgevoerd.

De schoolmusicals zijn gratis voor de deelnemende basisscholen omdat War Child iedereen wil aanmoedigen om deze schoolmusical op te voeren en donaties te doen. War Child vraagt de basisscholen als tegenprestatie fondsenwervende acties op te zetten. De kinderen van groep 8 hebben een 24-uurs actie op school georganiseerd om geld op te halen. Ook verzamelden ze lege flessen, deden ze klusjes en verkochten taarten en cakes.

De Koning te Rijk           
De schoolmusical De Koning te Rijk is in 2014 geproduceerd in samenwerking met Guus Meeuwis. In de schoolmusical maakt de klas van meester Pimpernel een tijdreis. Onderweg krijgen de leerlingen te maken met oorlog en kinderarbeid. Ze komen erachter dat vrijheid en recht op onderwijs niet zo vanzelfsprekend is als ze dachten. Voor de musical heeft Guus Meeuwis twee eigen nummers ter beschikking gesteld: ‘Armen open’ en ‘Het kan hier zo mooi zijn’. Het avonturenverhaal komt van de hand van Dick van den Heuvel, die onder andere ook het script van de musical Kruimeltje heeft geschreven.

War Child          
War Child is momenteel in elf landen actief, waar de kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen te verwerken en weer leren kind te zijn. Wereldwijd leven ruim 230 miljoen kinderen in gebieden met gewapende conflicten. War Child biedt hen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Zo haalt War Child de oorlog uit een kind. Zodat ze weer kunnen spelen, dromen, lachen en groeien. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.

______________________________________________________________

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en aanmelding om bij de première aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met Peter Schouten, woordvoerder War Child:

peter.schouten@warchild.nl / 06 48 13 97 66

http://www.warchild.nl/kids/schoolmusical/de-koning-te-rijk

De meegestuurde foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Bij gebruik van de foto van Guus Meeuwis graag fotograaf Arthur de Kruijff noemen.

Praktische informatie
Op woensdag 1 juli 2015 is de VIP-première op basisschool Heilig Hart waar Zomaer aanwezig zal zijn. Tussen 19.40 en 20.35 uur zullen limousines met de leden van Zomaer en de leerlingen arriveren. Na aankomst met de limousine is er de mogelijkheid om de bandleden en leerlingen te interviewen.Aansluitend speelt groep 8 de schoolmusical ‘De koning te rijk’.

R.K. Basisschool Heilig Hart

Oldenzaalseweg 90

7666 LH Fleringen

tel: 0546-621979

www.heilighartschool.nl