Babbelen met SWKGroep

Dankzij de steun van onze partners kan War Child hulp aan oorlogskinderen bieden. Deze maand zetten wij SWKGroep in het zonnetje. Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep vertelt waarom zijn organisatie het werk van War Child steunt.

Verbinding tussen mensen en organisaties

Ad Doorneveld: "De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Er zijn 13 organisaties onderdeel van de SWKGroep. Alleen al binnen de kinderopvang hebben wij dagelijks de zorg voor zo’n 25.000 kinderen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Zo kan je ontdekken waar je kracht ligt en hoe je deze kunt gebruiken in de toekomst. Verder maken wij graag verbinding tussen mensen en organisaties. Daarbij is ons doel om het met elkaar anders en nog beter te doen."

Maatschappelijk betrokken

"Om jong en oud de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen, in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier, biedt SWKGroep veel verschillende activiteiten en ervaringen aan op uiteenlopende gebieden," aldus Ad. "Dat doen we bij de reguliere activiteiten binnen onze kinderopvang-, buurtwerk- en zorgorganisaties. Maar ook door het aangaan van bijzondere samenwerkingen en projecten. Zoals deze samenwerking met War Child. Door verbinding met Team Brunel/Volvo Ocean Race en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) met het Nederlands dames waterpoloteam creëren wij bijzondere ervaringen voor onze kinderen in ons themajaar: het Jaar van Water."

Een betrokken samenwerking

SWKGroep zorgt met veel betrokkenheid en plezier voor de kinderen binnen onze organisaties. Ad: "En War Child doet dat voor kinderen in oorlogsgebieden. Iets dat wij van hieruit niet kunnen doen maar wij vinden het werk dat War Child daar doet geweldig! Dit willen we graag ondersteunen. Daarom deze samenwerking."

Belangrijke boodschap

Tijdens de War Child Dag in de herfstvakantie in 2017 kregen in totaal 4000 kinderen van acht jaar en ouder een jaarlidmaatschap van de War Child Kidsclub cadeau. Ad legt uit: "Daarmee ondersteunen wij het werk van War Child en geven wij onze kinderen een belangrijke boodschap mee. Namelijk dat de wereld groter is dan het veilige Nederland. Ze krijgen hiermee een beeld van de problemen van leeftijdsgenoten elders in de wereld. En leren dat vrede bewaren belangrijk is. Dat begint natuurlijk al bij hoe je met je vriendjes en vriendinnetjes omgaat."

Hij vertelt verder: "Ook mooi is de verbinding van onze kinderen met kinderen in oorlogsgebieden. Alle kinderen die een lidmaatschap van de SWKGroep cadeau hebben gekregen, krijgen een vriendschapsarmband die door de kinderen in Oeganda speciaal voor hen is gemaakt. Op onze locaties gaan we armbanden maken voor deze kinderen in Oeganda zodat zij een armband terugkrijgen. Door het organiseren van een Skypemoment tussen de kinderen van onze organisatie en kinderen in een oorlogsgebied creëren we een bijzondere ervaring voor hen allen."

War Child's missie

"Wij vinden het belangrijk om het werk van War Child bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. We hopen dat War Child daardoor weer extra inkomsten krijgt zodat dit goede werk verder kan worden uitgebreid. Door de aan ons toevertrouwde kinderen te informeren over het werk van War Child en ze daarnaast zelf na te laten denken over het opzetten van acties voor War Child geven we hen mee dat ze zelf ook iets kunnen betekenen voor een ander. In dit geval door het helpen van kinderen in oorlogsgebieden. Natuurlijk hopen we met alle acties op de locaties ook extra geld in te zamelen voor War Child."

Bekijk hier alle acties die binnen de SWKGroep voor War Child georganiseerd worden.

 

 Contact opnemen met SWKGroep kan via:

www.swkgroep.nl
010 286 27 77
info@swkgroep.nl

Ook met jouw bedrijf partner van War Child worden? Neem dan contact op met Partnerships team