Babbelen met een Business Friend: Laurens

Laurens Vonk van War Child Business Friend en security management bedrijf IOLAN gelooft in de kracht van maatschappelijk betrokken ondernemen. Ieder jaar kiezen hij en zijn collega's een hulporganisatie uit die ze ondersteunen met het bedrag voor de aan kerst gerelateerde relatiegeschenken. Dit jaar vestigt IOLAN de aandacht op War Child. Zo gaan ondernemen, kerst, netwerken en oorlogskinderen helpen prima samen.

Wat doet IOLAN zoal?  
“IOLAN heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van systeemintegratie, security management, toegangscontrole, sleutelbosbeheer en intercom-/telefonie. We bieden een complete productlijn van zelfontwikkelde, hoogwaardige technologische oplossingen. Als innovatieve project- en ontwikkelorganisatie zijn we een solide partner voor onze opdrachtgevers. Die vind je met name binnen de rijksoverheid maar ook zorgaanbieders, industrie en onderwijsinstellingen. Ook werkt IOLAN samen met partners in het buitenland."

Wat doe jij bij IOLAN? 
“Binnen IOLAN ben ik verantwoordelijk voor de marketing. Ik coördineer, beheer en zie toe op de uitvoering van al onze marketingactiviteiten. Dan kun je denken aan de website, documentatie, pr, huisstijlproducten, mailingen, beurzen, etcetera.” 

Hoe maatschappelijk betrokken is IOLAN? 
“Ieder jaar brengt IOLAN een goed doel bij zo'n 1500 relaties onder de aandacht via zelfontworpen kerstkaarten. Het bedrag dat gereserveerd was voor relatiegeschenken met de kerst wordt aan het goede doel geschonken. In de afgelopen jaren hebben we zo goede doelen als de Clini Clowns, Villa Pardoes en het JeugdSportFonds kunnen helpen. Bij de keuze voor een goed doel kijken we naar de meest kwetsbare groep op aarde: kinderen. De van origine Nederlandse organisatie War Child spreekt hierbij dan ook tot onze verbeelding.”

Waarom War Child? 
“Door War Child te steunen willen we onze blijvende betrokkenheid tonen rond maatschappelijke problemen waarin we in deze wereld voor staan. Helaas zien we nog elke dag in de media waarom steun voor kinderen in oorlogsgebieden noodzakelijk is. Betrokkenheid, juist vanuit het MKB, kan dan wezenlijk zaken veranderen. Daarom kiezen we voor een Business Friendship met War Child.” 

Wat is de respons op jullie Business Friendship? 
“Onze Business Friendship met War Child helpt IOLAN blijvende betrokkenheid te tonen met maatschappelijke problemen in de wereld om ons heen. We communiceren die betrokkenheid via onze kerstkaart en website. Daar hebben meerdere relaties al positief op gereageerd. Maar we zijn hiermee niet uit op commercieel gewin. Ons primaire doel is en blijft een goed doel te ondersteunen." 

Mogen andere Business Friends contact met u opnemen?
“Business Friends kunnen mij altijd benaderen om eens te praten over onze visie op maatschappelijk betrokken ondernemen en over hoe wij dat beleid invullen. Maar dan ook echt serieus. Liever geen verscholen verkooppraatjes.”

IOLAN
Laurens Vonk
L.Vonk@iolan.com

Doe ook mee
Deel net als Laurens Vonk uw verhaal en inspireer een groeiend netwerk van potentiële Business Friends. Stuur een e-mail naar Gwen van Mansum: gwen.vanmansum@warchild.nl

Babbelen met een Business Friend