Babbelen met een Business Friend: Henk

Henk Evelaar van HenX wil iets betekenen voor de wereld. De directeur van het bedrijf dat logistieke oplossingen biedt aan de entertainment- en eventsbranche besloot Business Friend te worden van War Child. Met een mooie gedachte: samen War Child bekendmaken in Azië.

Evelaar kwam in 2007 in contact met War Child toen zijn bedrijf de logistiek verzorgde bij de shows van Marco Borsato in het GelreDome. Evelaar kent de landen waar War Child actief is goed, en weet hoe schimmig het zakendoen daar soms kan zijn. De openheid en transparantie van War Child zorgden direct voor een mooie klik.

Inspirerende werksfeer

Het belangrijkste in de samenwerking met War Child is het helpen van oorlogskinderen. Bijkomend voordeel is, dat dit doel de medewerkers motiveert. “Intern is iedereen enthousiast, iedereen staat achter het doel. Het inspireert hen. Het gaat erom dat zij het leuk vinden, dat zij met plezier War Child uitdragen naar buiten.”

Singapore

HenX houdt net als War Child rekening met lokale gebruiken. Evelaar vindt andere culturen inspirerend. Zijn twee zoons van 20 jaar en van 18 jaar leerden ook met verschillende culturen om te gaan. Met zijn vrouw, die journaliste is, en zijn jongste zoon heeft hij drie jaar in Singapore gewoond. In oktober gaan zij weer terug naar Nederland. “Toen de oudste van de havo af was, heeft hij een rondreis door Azië gemaakt. Daar leerde hij omgaan met andere omstandigheden. Het zien van andere culturen is goed voor zijn ontwikkeling. De jongste heeft in Singapore gewoond, daar heeft hij ook te maken gehad met andere culturen.”

Trots

“Als er in een korte tijd spullen moeten worden vervoerd van Jakarta naar Hongkong, zijn deadlines belangrijk. De show equipment en merchandise moeten daar op tijd zijn, anders komt de productie in gevaar. Dat zijn zware deadlines. Deze behalen leidt tot vertrouwen bij de klant. Ik ben er trots op dat we dat bereiken.”

Henk Evelaar, eigenaar HenX, is gespecialiseerd in de logistiek in de entertainmentindustrie. Na oprichting in het jaar 2000 in Nederland heeft het bedrijf zich uitgebreid met vestigingen in Singapore, Australië, Hongkong en Thailand.

Klanten zijn onder andere grote shows, zoals Disney On Ice, Monster Jam en Riverdance en verschillende bands in Azië.

Doe ook mee
Deel net als Henk Evelaar uw verhaal en inspireer een groeiend netwerk van potentiële Business Friends. Neem contact op.

Babbelen met een Business Friend