Babbelen met een Business Friend: Stefan Vermeulen

Stefan Vermeulen is managing director van IT-detacheringsbureau Xquisit. In 2010 zette hij het bedrijf op, eerst in Antwerpen en nu ook in Breda. Vorig jaar werd hij Business Friend. “War Child doet goed werk. Met kinderen kun je echt verschil maken.”

Persoonlijke aandacht

“We laten mooie resultaten zien met Xquisit,” vertelt Stefan. “Dan vind ik het logisch om anderen daar ook in te laten meedelen.” Stefan zocht contact met een aantal goede doelen. “War Child was de enige die meteen langs wilde komen. Dat gesprek was heel positief. De persoonlijke aandacht vind ik heel prettig.”

Wit Licht

“Wat me aanspreekt is dat War Child met kinderen en jongeren werkt. Dan kun je echt verschil maken: ze hebben nog een hele toekomst voor zich. ‘Wit Licht’, de film met Marco Borsato over een jongen die is geronseld als kindsoldaat, heeft me enorm geraakt. Hoe hij wordt gedwongen zijn vader dood te schieten is mensonterend. En het vreselijke is dat dit soort gruwelijkheden ook echt gebeuren. De film heeft mij zeker gemotiveerd om contact op te nemen met War Child.” 

Elkaar versterken

In de hal van Xquisit Antwerpen hangt een grote foto van War Child. “Daar krijgen we vaak positieve reacties op. Ik hoop dat we andere bedrijven inspireren om ook Business Friend te worden. Het leuke is dat je elkaar kunt versterken: je steunt oorlogskinderen en je kunt mensen ontmoeten waar je zakelijk iets mee kunt. Mijn suggestie? Een captains diner. Dan zit je met de ‘decision makers’ aan tafel, wat de kans op zakendoen en netwerken nog groter maakt.” 

Jong & dynamisch

Ook als organisatie passen War Child en Xquisit bij elkaar, vindt Stefan. “We zijn allebei jonge, dynamische organisaties met korte lijnen. En er is persoonlijk contact. Dat is belangrijk, want het gaat niet alleen om binnenhalen maar ook om binnenhouden. Dat begrijpt War Child.” 

Lees meer over Xquisit
Telefoon in Nederland: 076 302 0030 / België: +32 3 294 5320 

Doe ook mee

Deel net als Stefan Vermeulen uw verhaal en inspireer een groeiend netwerk van potentiële Business Friends. Stuur een e-mail naar: Emmelie Gulpers: emmelie.gulpers@warchild.nl of Simon Zambeek: simon.zambeek@warchild.nl.