Babbelen met een Business Friend: Reinier Mutsaerts

Reinier Mutsaerts is bedrijfsdirecteur van MINI en BMW Amsterdam. Dankzij het autobedrijf heeft War Child sinds mei 2015 drie zwarte MINI’s rijden, waarmee we nog meer mensen en bedrijven kunnen vertellen over oorlogskinderen. “War Child heeft zulke mooie projecten, daar wil je als bedrijf toch bij horen!”

Wat doet MINI Amsterdam nog meer voor War Child?
“We hebben 20 War Child-edition MINI’s laten maken. Zwart uiteraard, met een paar speciale opties. Per auto gaat er een vast bedrag naar War Child. Een groot succes: we hadden er één in de showroom staan en de andere waren al verkocht voordat ze binnen waren. De volgende serie is alweer in de maak. En de opbrengst van twee betaalde parkeerplekken in onze parkeergarage gaat volledig naar War Child. Daar krijgen we veel positieve reacties op van klanten.”

Waarom heeft MINI Amsterdam gekozen voor War Child?
“We passen goed bij elkaar. War Child is een stabiele organisatie met weinig franje. Ze zorgt voor minimale kosten, zodat er zoveel mogelijk geld naar de kinderen gaat waar het om draait. En wij zijn een maatschappelijk bedrijf. Zo helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. War Child past bij wat we belangrijk vinden: kinderen vooruit helpen. Kinderen zijn veerkrachtig en flexibel, hun jeugd is enorm van invloed op de rest van hun leven. We zijn bijvoorbeeld ook sponsor van Only Friends – een sportclub in Amsterdam voor kinderen en jongeren met een beperking.”

Hoe bent u met War Child in contact gekomen?
“Op een netwerkborrel van de ondernemingsvereniging VAZO in Amsterdam-Zuidoost hoorde ik over het werk van War Child. De bevlogenheid van de toenmalige directeur raakte me enorm. En toen ik hoorde dat er nog een sponsor nodig was voor mobiliteit was de keuze snel gemaakt om ons in te zetten voor oorlogskinderen.”

Wat raadt u bedrijven aan die twijfelen over een samenwerking met War Child?
“Ga naar bijeenkomsten en verdiep je in projecten van War Child. Of vraag naar ervaringen van huidige sponsoren. Bedrijven mogen altijd contact opnemen met mij. En vooral: volg je gevoel! War Child heeft zulke mooie projecten, daar wil je als bedrijf toch bij horen!”

Neem contact op met Reinier Mutsaerts: r.mutsaerts@bmwams.nl
www.miniamsterdam.nl.

Babbelen?
Uw bedrijf in de volgende Babbelen met een Business Friend? Deel, net zoals Reinier Mutsaerts, uw verhaal en inspireer een groeiend netwerk van Business Friends. Stuur een e-mail naar emma.wille@warchild.nl met als onderwerp Babbelen met een Business Friend.