Babbelen met een business friend: Guus Limpens

Limpens heeft zich sinds 1930 ontwikkeld van transporteur naar een logistiek bedrijf van Europees formaat. De vele enthousiaste chauffeurs verzorgen dagelijks bulk en tank transporten naar alle (west) Europese landen. Deze zomer bestaat het familiebedrijf 85 jaar. War Child bezocht de Business Friend van het eerste uur en bracht alvast de felicitaties over.

Aandacht voor zorg en detail
We spreken met Guus Limpens, directeur en vrachtwagen fanaat: “Ik ben de derde
generatie, maar mijn vader en ooms komen ook nog dagelijks over de vloer. Zij zijn de grondleggers van het bedrijf en hun liefde voor de branche blijft."

"De opvolging is geregeld. Mijn zonen Jasper en Thijs staan in de startblokken om het bedrijf straks over te nemen. Sinds 1998 heeft de zaak een grote vlucht genomen. Het wagenpark is sterk uitgebreid en onze activiteiten zijn verbreed.”

Met ruim 150 mensen in dienst en kwaliteit en service als speerpunten, wil Limpens als vervoerder de beste zijn. “Hard werken is een must. Dat doet iedereen hier. Maar alleen als je iemand in zijn kracht laat werken haal je het beste uit die persoon. We zijn enorm betrokken en bieden continue menselijke aandacht met zorg voor detail”, zegt Guus.

Guus Limpens met zijn vrouw

Confrontatie met de Derde Wereld
Motorsportfanaat Guus is twee jaar achtereenvolgens bij de finish van de Dakar rally in Senegal geweest, in 2003 en 2004. Het was zijn eerste confrontatie met een derde wereld land. “Toen ik reisde door een stukje van dat land, was het een kennismaking met bittere ellende. Dan komt het besef dat we het in Nederland zo goed hebben. Met de zaak ging het goed, en ik wilde iets terugdoen. In ieder geval beginnen met geld doneren aan een goed doel.

Omdat onze kinderen toen nog klein waren was de link naar War Child snel gelegd. Kinderen hebben geen keuze. Ik had mijn goede doel gevonden.” Limpens werd een van de eerste Business Friends van War Child.

Koffiegeld voor War Child
Limpens is altijd milieuvriendelijk geweest. Zo is er volop gebruik van zonnepanelen en is het wagenpark vooruitstrevend duurzaam uitgerust. Maar volgens de directeur is maatschappelijk verantwoord ondernemen een activiteit die start bij de medewerkers.

Guus geeft mooie en zelfs ontroerende voorbeelden: “Onze collega’s hebben enkele jaren geleden betaald voor de koffie uit de koffieautomaten. Het uiteindelijke bedrag is gedoneerd aan War Child. Zelfs nu de koffie al geruime tijd weer gratis is, doneert een van de chauffeurs aan het einde van het jaar 50 euro. Hij noemt dat zijn koffiegeld voor War Child. Ook doneren collega’s vakantiedagen aan War Child.

Mijn beste chauffeur, die helaas inmiddels is overleden, heeft geld nagelaten aan War Child. Zijn plannen waren om samen met mij naar Afrika af te reizen. Daar waar War Child actief is.”

‘Ons werk zit in ons bloed’
Guus Limpens wil goed doen voor de medemens. De maatschappelijke betrokkenheid zit zo sterk verweven in het familiebedrijf dat collega’s altijd bereid zijn in de rij staan om te helpen als dat nodig is. Guus: “Dat ligt aan de betrokkenheid en welwillendheid voor ons vak. Ook als dat gaat om donaties die we als team samen doen. We blijven trouw aan het goede doel. De transportwereld is een branche waar medewerkers échte liefde voor hebben, het zit in ons bloed.”

Enthousiasmeren over War Child
Guus Limpens vindt het werk van War Child fantastisch: “Knap dat jullie met een beperkt budget zoveel bewerkstelligen.” Guus schrijft een nieuwsbrief, waarin hij ook over de projecten van War Child communiceert. En via personeelsfeesten probeert hij collega’s Friend van War Child te laten worden. Zo is er straks het jubileumfeest van Limpens. Ze bestaan op 5 juli 85 jaar. Guus wil geen cadeaus van zijn collega’s. Er is een rekeningnummer geopend waar men een bedrag op mag schenken. “De helft van de opbrengst gaat naar War Child, de andere helft doneren we aan goede doelen die de medewerkers zelf uitkiezen. Op de vraag of onze Business Friends contact mogen opnemen met Guus Limpens, antwoordt de Limburger: “Uiteraard, ik sta altijd open voor een goed gesprek met mijn mede-Friends. Kom gerust op bezoek bij ons mooie bedrijf in Elsloo.”info@limpens-elsloo.nl
www.limpens-elsloo.nl

Deel net als Guus Limpens uw verhaal en inspireer een groeiend netwerk van Business Friends. Stuur een e-mail naar emma.wille@warchild.nl.

Ook Business Friend worden van War Child? We verwelkomen u graag. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.