ASN Bank en War Child: samen voor een wereld in vrede

ASN Bank zet zich in voor een eerlijke, duurzame wereld en daarmee ook voor de rechten van kinderen. Met de financiële bijdrage steunt ASN Bank het werk van War Child voor kinderen in Oost-Congo.

ASN Bank is hoofdsponsor van War Child sinds 2011. War Child wordt per 2019 gekoppeld als partner aan ASN Jeugdsparen, de spaarrekening voor kinderen. In de aanloop daarnaartoe blijft War Child in 2018 als bijzondere partner aan ASN Bank verbonden. De samenwerking is gekoppeld aan de spaarrekening ASN Ideaalsparen en de ASN Creditcard. De bank is duurzaam, en investeert daarom bijvoorbeeld niet in ondernemingen die zijn betrokken - op wat voor manier dan ook - bij wapenproductie, -handel en -distributie. Met steun aan projecten die passen bij de pijlers mensenrechten, biodiversiteit en klimaat, draagt de bank bij aan een rechtvaardige en duurzame wereld. Daarom werkt ASN Bank al jaren samen met War Child. De bank ondersteunt onze activiteiten om een vreedzame toekomst te realiseren voor oorlogskinderen in de Democratische Republiek Congo.

‘‘FANTASTISCH DAT ASN BANK WAR CHILD STEUNT”

Anne Oosterbaan, Relatiebeheer Manager van War Child, spaart bij ASN Bank. Door te sparen bij deze bank helpt Anne mee aan een vreedzame toekomst voor kinderen. ASN Bank steunt namelijk namens alle klanten met een rekening ASN Ideaalsparen of een ASN Creditcard War Child’s project ‘Hulp aan oorlogskinderen in Oost-Congo’. Dat kost de spaarders niets, want ASN Bank betaalt de bijdrage.

Congo: Cirkel van geweld

Congo wordt al ruim 20 jaar geteisterd oor oorlog. Elke dag zijn er gevechten vanwege de lucratieve grondstoffen. Al meer dan 5,3 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden. Kinderen groeien op in een zeer onveilige omgeving en een totaal ontwrichte samenleving. Ze slaan op de vlucht en komen er alleen voor te staan. Ze worden misbruikt, uitgebuit, of gedwongen mee te vechten in deze meedogenloze burgeroorlog.

Waar gewapend conflict het normale leven totaal heeft verwoest, komen kinderen vaak op de laatste plaats. Terwijl zij juist de meeste steun nodig hebben. Dankzij ASN Bank kan War Child Congolese kinderen helpen. 

Vreedzame toekomst

War Child doorbreekt de cirkel van geweld door kinderen en jongeren weerbaar te maken. Bijvoorbeeld door meisjes die seksueel zijn uitgebuit weer te laten geloven in zichzelf. Ze leren omgaan met hun ervaringen en emoties met behulp van creatieve activiteiten. Jongens leren over alternatieven voor geweld. Kinderen en jongeren krijgen voorlichting, leren lezen en schrijven en kunnen een vak leren. Zo krijgen ze de kans de draad weer op te pakken. En een toekomst in vrede op te bouwen voor henzelf en hun land. 

Verhalen uit Congo

Mwami

 
       

Meehelpen aan een duurzame wereld? 

De ASN Bank steunt War Child met de rekening ASN Ideaalsparen en de ASN Creditcard. De bank steunt namens jou onder meer War Child's project 'Hulp aan oorlogskinderen in Congo'. Deze bijdrage betaalt ASN Bank zelf, en kost jou niets. Een mooie manier om War Child te steunen dus!

Open een rekening ASN Ideaalsparen
Of vraag een ASN Creditcard aan