Ambassadeurs

Door de jaren heen hebben meer dan 50 bekende zangers, rappers, actrices, dj’s en andere BN’ers zich ingezet voor War Child. Wij zijn onze ambassadeurs en Famous Friends enorm dankbaar voor hun vrijwillige, belangeloze inzet voor oorlogskinderen.

Onze ambassadeurs en Famous Friends vertegenwoordigen War Child op allerlei manieren. Denk hierbij aan concerten, evenementen, interviews op tv of in tijdschriften, of ze reizen af naar een land waar War Child werkt met oorlogskinderen. Op dit soort momenten zijn zij hét gezicht van onze organisatie, en hebben zij een belangrijke bijdrage in de ondersteuning van ons werk. De belangrijkste taak van een War Child ambassadeur is namelijk het vergroten van onze zichtbaarheid. Want zo lang er nog oorlogen op de wereld zijn, is ons werk hard nodig. Een kind hoort niet thuis in een oorlog. Nooit.

  

Marco Borsato

De bekendste ambassadeur van War Child is zonder twijfel Marco Borsato. De zanger zet zich al vanaf 1998 vrijwillig in voor War Child, en doet er alles aan om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen. “Ik weet door al mijn jaren ambassadeurschap voor War Child wat oorlog met een kind doet.”

Hij verschijnt regelmatig in de media, waar hij vertelt over zijn – zelfbetaalde - reizen voor War Child. Daarnaast heeft hij tussen 2003 en 2007 een belangrijke rol gespeeld bij de Friends for War Child concerten in Ahoy en andere acties en evenementen van War Child. Hij speelde daarnaast in de film Wit Licht over kindsoldaten en presenteerde hij de TV avond ‘Friends for War Child’ in 2015. 

Meer over Marco als ambassadeur

Michaela DePrince

Michaela DePrince is sinds februari 2016 ambassadeur van War Child. “Ik wil een rolmodel zijn voor oorlogskinderen. Ook al heb je vreselijke dingen meegemaakt: ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om je dromen na te jagen.”

Michaela is geboren in Sierra Leone tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Op driejarige leeftijd verliest ze haar ouders en groeit ze op in een weeshuis, waar ze gezien wordt als een kind van de duivel vanwege haar huidziekte vitiligo. Als Michaela geadopteerd wordt door het Amerikaanse echtpaar DePrince komt Michaela in aanraking met ballet. Ze groeit uit tot een van de bekendste en meest veelbelovende ballerina’s van Amerika. Op dit moment is Michaela verbonden aan Het Nationale Ballet in Amsterdam. Voor War Child bezocht zij de afgelopen jaren Oeganda en Libanon.

Meer over Michaela

Ali B

Ali B werd voor vele War Child Friends bekend toen hij samen met Marco Borsato in 2004 het lied ‘Wat Zou Je Doen’ zong. De rapper zet zich sindsdien in voor War Child en rapt graag over hoe we het leven van oorlogskinderen kunnen verbeteren. Ook tijdens de TV avond 'Friends for War Child' in 2015.

Naast zijn carrière als rapper, staat Ali B ook bekend om zijn humor. Zowel in het theater, als in tv-programma’s weet hij mensen aan het lachen maken. Dat is de kracht van Ali B als War Child ambassadeur. Met zijn rake teksten en humor kan hij zelfs de lach op het gezicht van een oorlogskind terug toveren. 

 

Daarnaast zijn momenteel Victor Reinier (actie-ambassadeur), Tooske Ragas (actie-ambassadeur) en de YouTubers van de War Child Kidsclub verbonden aan War Child. War Child heeft ook veel Famous Friends die voor de organisatie in actie komen.