Help oorlogskinderen met je Air Miles

War Child helpt kinderen die slachtoffer zijn geworden van geweld. In onder andere Libanon, Zuid-Soedan, Oost Congo, Sri Lanka en Irak. Op de gevaarlijkste plekken creëert War Child veilige plekken voor oorlogskinderen.

Urban Violence

Maar ook in steden die soms niet zo gevaarlijk lijken, zijn kinderen in gevaar. Deze steden zijn meedogenloos voor kinderen: ze kunnen worden gechanteerd, vermoord, mishandeld, ontvoerd en uitgebuit. Dit noemen we Urban Violence. Urban Violence is een grote en groeiende bedreiging voor kinderen wereldwijd. Het afgelopen jaar telt Syrië 50.000 doden, terwijl Brazilië er 54.000 telt. Urban Violence betekent letterlijk ‘geweld in steden’ en dat ontstaat bijvoorbeeld door de aanwezigheid van gangs en bende-oorlogen.

Ieder kind heeft recht op een veilige toekomst

Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Ze hebben het recht op te groeien in vrede. Zich op een gezonde manier te ontwikkelen, in een veilige omgeving. Te worden wie ze willen zijn. Kinderen die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Die generatie vormt de hoeksteen van een toekomst in vrede.

Met jouw Air Miles kunnen wij deze kinderen een veilige plek en onderwijs bieden, en ze helpen trauma’s te verwerken.

Help ook en doneer je Air Miles nu