Benefietvertoning: Zomer Zonder Mama voor kinderen in Jemen

3 maart 2019

FC Hyena

16:00

2019-02-21.png
In RTL Late Night kondigde actrice Sanne Vogel het al aan: op zondag 3 maart vindt er een speciale benefietvertoning van haar film Zomer Zonder Mama bij FC Hyena in Amsterdam plaats. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar ons werk voor kinderen in Jemen.

Bijzondere vriendschap

De film gaat over het meisje Suzanne die de zomervakantie bij haar oma doorbrengt omdat haar moeder als oorlogsverslaggever naar Syrië afreist. In de zomer sluit ze vriendschap met de Syrische Rana, die in Nederland in een AZC woont. Ze blijken meer overeenkomsten te hebben dan hun lievelingssmaak ijs en helpen elkaar in hun zomer zonder mama.

Droom komt uit voor Nuraan Darwish uit Syrië

Over kinderen op de vlucht

Na de vertoning van Zomer Zonder Mama gaat zangeres Ricky Koole - die zelf ook in actie komt - in gesprek met regisseur Sanne Vogel, hoofdrolspeler Katrien van Beurden (Kerst met de Kuijpers), War Child directeur Tjipke Bergsma en jonge hoofdrolspelers Polleke van der Sman en Nuraan Darwish. Ze bespreken de film en gaan dieper in op de problematiek van kinderen op de vlucht.

Geen moment geaarzeld

Net als Rana uit de film, zijn er ook veel kinderen uit Jemen die opgroeien in een onveilige omgeving. Sanne en Katrien hebben dan ook geen moment geaarzeld om deze vertoning in het teken te stellen van kinderen in Jemen.

De benefietvertoning van de telefilm Zomer Zonder Mama is onderdeel van de grootschalige actie #ikkominactievoorjemen. De vertoning is van 16:00 tot 18:00. Ben jij er ook bij?