Grote Katwijkse Haringtocht

Ook de 16e editie van de Grote Katwijkse Haringtocht was weer een groot succes! Tijdens de tocht is er een bedrag van maar liefst €30.000 opgehaald voor Stichting Oekroe en War Child. De Ronde Tafel Katwijk / Noordwijk nam wederom de organisatie van de traditionele tocht op zich.

Voor het derde jaar op rij vertrok de River Queen vanaf het kantoor van Ouwehand Bouw voor de rondvaart. Doelstelling van de avond is de gasten een bijzondere en gezellige avond voorschotelen en middels een veiling en loterij een mooi geldbedrag ophalen voor de goede doelen.
De sfeer zat er vanaf het begin al goed in, meer dan 150 mensen waren aan boord gestapt. Na de opening door de voorzitter van de Ronde Tafel werd het startsein gegeven voor een fantastische avond.

Naast gezellige muziek was ook aan de inwendige mens gedacht, zo was ook dit jaar de Oesterman weer aanwezig die de gasten verschillende soorten oesters voorschotelde. Velen zijn door hem over de streep getrokken om deze delicatesse te proberen en vaste huisleverancier Haasnoot Vis had zijn beste Hollandse Nieuwe gereserveerd voor deze avond. Daarnaast was er een arsenaal aan heerlijke vishapjes bereid door Schuitemaker Vis, die de gasten zich goed lieten smaken. Voor degene die minder van vis hielden was er een heerlijk buffet, bereid door Eetgemak.

Het bedrag van €30.000 voor de goede doelen werd bijeengebracht middels een loterij (met als hoofdprijs een Vespa Primavera) en een Amerikaanse veiling. Veilingmeesters Henk-Jan van Maanen en Joost Kling waren perfect op elkaar ingespeeld en wisten na een ietwat weifelende start van de biedingen het bedrag toch snel richting de €20.000 op te krikken. Om de biedingen op het symbolische eerste vaatje op te schroeven, boden Leon van Ast en Arjan van Beelen aan om een nat pak te halen indien het bedrag van de voorgaande editie werd overschreden, dit voorstel kreeg bijval door de dames van War Child onder aanvoering van Marieke van Maanen. Hans Jongeneel van Jovetra en Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw waren bereid om het bedrag op te trekken naar €30.000 als ook Ard Jongeneel een verfrissende duik zou nemen. En zo geschiedde het dat rond de klok van half elf er een zevental mensen te water gingen.

Conclusie van de 16e Grote Katwijkse Haringtocht: een unieke avond met een spetterend einde en een mooie opbrengst voor Stichting Oekroe en War Child.