Safe Spaces in Oeganda voor vluchtelingenkinderen uit Zuid-Soedan

In Oeganda arriveren vanaf juli 2016 gemiddeld 2500 vluchtelingen per dag uit Zuid-Soedan vanwege het daar oplaaiende geweld! War Child is al jaren actief in Oeganda en maakt nu een doorstart om deze grote groep vluchtelingen hulp te bieden. 80% van de vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen.

In de net ontgonnen gebieden, vlak bij de Bidibidi nederzetting in het noordelijke Yumbe district van Oeganda, worden veilige plaatsen voor kinderen gecreëerd. Hier worden kinderen die vreselijke dingen hebben gezien en meegemaakt opgevangen en leren ze weer spelen. De essentie van de hulp is psychosociale steun. Lokale medewerkers bieden kinderen in verschillende leeftijdsgroepen gestructureerde activiteiten. Kinderen leren omgaan met hun oorlogservaringen en de ontheemding. Ze worden weerbaar en weer kind. Hierdoor zijn zij beter voorbereid op toekomstige problemen. Daarnaast krijgen ze weer zin om naar school te gaan en te leren.

Rotaryclub Amsterdam-Oost organiseert samen met de Stichting Benefiet Concert Rotary Amsterdam ook een benefietavond op 22 mei 2017 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.
Doneer hier of kom naar het concert (€ 50) of naar het diner + concert (€ 100) op 22 mei.
Kaarten bestellen via rotarybenefiet2017@gmail.com

Kijk ook op www.rotary.nl/amsterdamoost/

Er is al € 3090 gedoneerd! Dank jullie wel!

Naam Bedrag Bericht Datum
Anneke Insinger-Vlugter € 50,00
succes
14 mei 2017

Streefbedrag € 5.000,00
Ingezameld € 50,00
Doneer aan deze actie

Er zijn nog geen updates voor deze actie.