Run4Fun

I live to run, while some children have to run for life.
I live for love, while some children have to make love for life.

Help me to give back safety, spontanity and fun to the war children in this world by running for fun.

My challenging main goals for this year:
1: Eiger51 trailrun; 51km with 3100 meters upand down, July 16th, Grindelwald
(https://www.youtube.com/watch?v=k8kSEIG2jYA)
2: Matterhorn Ultraks trailrun; 48km with 3600 meters up and down, August 20th, Zermatt
(https://www.youtube.com/watch?v=rnlrK-UUgHM)

Watch the trails and see how happy and strong these extraordinary people are!

And do not forget to donate for WarChild to let them help war children and child refugees in our world.

Naam Bedrag Bericht Datum
hedwig € 24,00
24 dagen te gaan tot het begin van mijn Reis. Jij bent een van diegenen die me inspireerden. Leef Vrij, houd je denken Vrij! En voel....
En Jeroen...loop Vrij :-)
07 aug 2016
Wijnand van de Calseijde € 20,00
Succes in Zermatt!
21 jul 2016
Jeroenontherun € 16,00
24 jun 2016
Merlijn&Frank € 15,00
Steeds vergeten, maar nu gedaan. Mooi goed doel en keep on running for fun Jeroen!
Jeroen: "Dank jullie wel Merlijn en Frank. Jullie zullen een inspiratiebron zijn voor velen in jullie omgeving! Sportieve groet, Jeroen"
24 jun 2016
Jeroenontherun € 8,00
22 mei 2016
Karin € 20,00
Mooi doel Jeroen! Veel succes en heel veel loopplezier!
19 mei 2016
M. Groeneweg € 12,50
18 mei 2016
Wayne Woodruff € 10,00
Good Action for a good charity. I saw you running several times thinking 'this guy is seriously working on something. Good Luck Jeroen.
18 mei 2016
Hadewig € 25,00
Een mooi doel om voor te lopen, daar draag ik graag een klein steentje aan bij. We mogen inderdaad van geluk spreken dat wij in de gelegenheid zijn om te blijven spelen, in tegenstelling tot vele kinderen.
16 mei 2016
hedwig € 12,00
8 heerlijke Westmalle Tripel. Wat een luxe....
29 mrt 2016
jeroenontherun € 8,50
Another 35 kilometers. Time for a relative rest.
25 mrt 2016
Jeroen € 12,50
Ik doneer 1/4 van mijn wedstrijdkilometers in euro's. Een kwart van vijftig is....
17 mrt 2016
Hans van Zutphen € 20,00
Succes! Ik moet er niet aan denken, al die trainingsuren...
16 mrt 2016
john en anneke van de Calseijde € 100,00
veel succes
08 mrt 2016
Marjan Kalverboer € 50,00
08 mrt 2016
Jeroenontherun (alias jeroenonthemove) € 5,00
Een kwart van mijn wedstrijdkilometers. En dat worden er als het goed is nog veel meer...
06 mrt 2016
Ellen € 50,00
Goede actie Jeroen! ren ze en geniet ze!
06 mrt 2016

Streefbedrag € 2.000,00
Ingezameld € 408,50
Doneer aan deze actie

17-07-2016 - 22:46

What a perfect day, I had yesterday during Eiger51 Ultra Trail!

Back home, my sweet memories keep going back to the mountains and people I love so much.
After three days heavy rainfall in Grindelwald and lots of snow on higher altitudes, the mountains around showed their incredible beauty by reflecting the sunshine with their fresh white poudered cover.
Okay, icy trails in the shadow and thin snow layers on unpredictable rocky undergrounds and sucking, slippery mud on many other parts do definetely slow down your up and down hill running speed, but what does that matter? I fully enjoyed my 7:34 minutes of up and down mountain running in an extreme flow of concentration. I did not make one mistake in millions of footsteps/jumps and drunk enough (after extreme dehydration last year).
Amongst 850 participants from 63 countries around the world, I finished as number 21 in my category (40-50) with only 1 Flatlander (Dutchman) ahead of me (and 5 overall).
I must be one of the happiest persons in the world.... Yes!, I am. Also because I know that in 5 weeks, I will visit another incredible mountain; the Matterhorn.

24-06-2016 - 21:55

Tijdens de tweedaagse van de Veluwezoomloop heb ik met fantastisch weer, over prachtige routes en in een erg gezellige sfeer ongeveer 12, 20 en 33 kilometer gelopen verspreid over twee dagen.
Mijn vorm is weer helemaal terug en misschien wel beter dan ooit. Ik sta na afloop in ieder geval voor het eerst van mijn leven op het podium bij een loopevenement; op de bovenste trede...
En nu drie weken relatieve rust om te herstellen en dan vertrek ik naar Zwitserland voor het echte werk.
Zin in!!!

22-05-2016 - 22:33

22 mei Ketelwaldtrail
Back on track!
Deze oude man doet het nog best aardig tussen vele jonkies (9de van de 113):

Ik zal zelf ook weer een donatie doen aan WarChild om oorlogskinderen ook een kans te geven buiten te spelen.

En voor de oplettende kijker (foto): het lijkt alsof ik pijn heb, maar ik heb voor mijn doen best ontspannen gelopen en pas de laatste kilometer echt vol gas gegeven. Tja, dat leverde toch weer twee bezorgde EHBO'ers aan mijn zij na de finish. Ik ben daar inmiddels aan gewend...

16-05-2016 - 20:53

Stand van zaken van mijn voorbereidingen Eiger51 en de Matterhorn Ultrax.
Afgelopen weekend heb ik in de groene, heuvelachtige en droge omgeving van Spa een vrij goed en erg gezellig trainingsweekend met MST gehad. De inspanning en relatieve koude had mijn hoofd weer even op ovenstand gezet, waardoor ik de tweede training op zaterdag heb moeten laten schieten en zondag wat moeizaam op gang kwam. Maar ik ben heel tevreden met de 8 km (tempoduur; thuis), 9 km (nighttrail), 25 km en 32 km (duurlopen) die ik gelopen heb op vrijdag, zaterdag en zondag. Zeker omdat ik vier weken geleden nog ziek was en drie weken geleden tijdens een ijzig weekend kamperen en lopen rondom Gulpen mijn linker hamstring totaal verkrampte.
Ik ben dus weer goed op weg richting een nieuwe periode met goede vorm en waarschijnlijk warmer weer. Deze week eerst veel rust en zondag zal de Ketelwaldtrail van 33 km een mooie test worden in een schitterend gebied.

Iedere dag realiseer ik me weer dat als ik een dagje niet kan buiten spelen omdat ik even ziek, geblesseerd, moe of druk ben dat ik dat op hele korte termijn waarschijnlijk weer wel zal kunnen. Dat veel volwassenen niet meer 'spelen' is een gemiste kans, maar als kinderen niet kunnen spelen omdat hun omgeving onveilig is of omdat ze getraumatiseerd zijn, is dat een schandelijk gevolg van een wereld die volwassenen op sommige plekken gecreëerd hebben. Daarom zet ik me me in om zo veel mogelijk geld te verzamelen voor WarChild. WarChild haalt voor 12 euro de oorlog uit een kind door gerichte psychosociale hulp. Dat doen ze tegenwoordig ook in Nederland voor de kind vluchtelingen.
Ik heb pas 13% van mijn streefbedrag binnen, dus help me dat te verhogen.

21-03-2016 - 11:36

Vuurtorentrail, 35 km, 20 maart, Ameland

Mijn benen beginnen te begrijpen waar mijn hart gaat en hebben uiteindelijk gekozen om met me mee te gaan :-)

Na een wat moeizame, eerste 50 km trail op zondag en twee hele diepe (pijnlijke) massages op woensdag en donderdag, had ik helemaal geen hoge verwachtingen van de Vuurtorentrail (35km) vandaag.

Het ging heel hard en bleef hard gaan, ondanks heel veel (zacht) strandzand, een stevige bries op de kop en een oneindige reeks duinen om te beklimmen. Maar als je een lijf en leven hebt dat een heel weekend zorgeloos op Ameland mag spelen, hoor je mij niet klagen!

En je gelooft het waarschijnlijk niet, maar op de finishfoto ben ik intens blij!

(Tijd: 2.51, Klassering: 5de plaats)

17-03-2016 - 08:49

Mission accomplished! 50 k (4:40 h) running in the Salland hills.

"Doet dat nou pijn 50 km rennen?", hoor ik jullie vragen...
Nou, bij mij in ieder geval wel! Maar in een prachtige omgeving met werkelijk schitterend weer realiseer ik me goed hoe gezegend ik ben vandaag en geniet ik ook zeker van de prachtige, gevarieerde omgeving (Sallandse heuvelrug).
Ik weet ook dat ik zelf de keuze heb gemaakt op zoek te gaan naar de grenzen van mijn 'body&mind' en denk af en toe aan de massa's mensen die dagelijks lange afstanden door Europa lopen of de Middellandse Zee overvaren op gammele bootjes om dan voor onbepaalde tijd te eindigen in miserabele kampen.

De eeuw van de beschaving? Europa beschaafd? Ik krijg andere associaties de laatste maanden. Ik kan in ieder geval niet langer stil zitten en probeer op deze manier de pijn voor kinderen - die hier zeker niet verantwoordelijk voor zijn - een beetje te verzachten.

06-03-2016 - 13:23

Ter voorbereiding op mijn drie ultratrails heb ik gisteren met onverwacht mooi weer mijn eerste testloop van dit seizoen in 'mijn achtertuin' gelopen. De 3BergenLOOP; 21,6 km met gematigde hoogteverschillen, veel lekkere blubber en prachtig zonlicht schijnend door een heel mooi bos.

Ik wordt wakker en hoor dat het niet regent. Het voelt bijna onwennig na een zeer zeer natte vrijdag. Ik doe de gordijnen open, zie de zon en voel de energie in mijn lijf stromen. Ondanks een licht geïrriteerde knieband rijd ik naar Driebergen en start ik op 'de halve' (een hele is er niet). Ik heb met die irritatie tenslotte afgelopen weekend ook 10, 25 en 30 km gelopen en het ging er niet op achteruit (maar het ging ook niet over).

Mijn snelheid valt me nog een beetje tegen en vooral mijn klimvermogen moet nog beter worden, maar met mijn duurvermogen lijkt het goed te zitten. Ik finish als 19de man (er zat ook een vrouw voor me) in 1:33:07.
Dit is mijn finish: http://www.racetimer.se/nl/runner/show/5152640?layout=clean&race_id=...

Ik ben gelukkig als een kind dat ik hier heb kunnen en mogen lopen en dat ik nog heel veel leuke trainingen, trailwedstrijden, clinics en trainingsweekenden voor de boeg heb om mijn lijf nog beter voor te bereiden op de Alpen. Hopelijk helpen jullie met mij ook echte kinderen een stukje geluk terug te geven.

Volgende week al loop ik mijn eerste ultratrail in NL:
50 km over de Sallandse Heuvelrug.
Ik heb echt geen idee wat me daar te wachten staat. Ik ken de omgeving, maar weet niet hoe mijn lijf hierop zal gaan reageren. Maar juist moed tonen en in het onbekende diepe te duiken, is wat ik afgelopen jaar niet alleen geroepen/gedacht heb, maar ook echt in praktijk gebracht heb.

"Mind over matter", zeggen trailrunners. Ook die 'mind' moet dus getraind worden. Misschien krijg ik volgende week de kans.....